www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dirver za printer za izpis na folijo za film TIV?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.81
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2004 1:26 pm    Naslov sporočila: icon_idea Dirver za printer za izpis na folijo za film TIV? Odgovori s citatom

Vprašanje za tiste, ki se ukvarjate z pisanjem raznih gonilnikov. Je možno, oz. obstaja dovolj podatkov, da bi se dalo napisat recimo driver za kak HPDJ tiskalnik, ki bi dvakrat izpisal po istem mestu. Torej naredil bi izpis malo počakal da se barva posuši vrnil list v prvotni položaj ter naredil še en izpis čez.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2004 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tako si že poizkusil da dvakrat printaš eno čez drugo? Jaz se moram zelo potrudit da je papir točno tako vstavljen kot je bil prej, ker mi malo zamakne vse skupaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2004 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Jaz se moram zelo potrudit da je papir točno tako vstavljen kot je bil prej, ker mi malo zamakne vse skupaj.

Sad Točno to je problem. Driver bi moral biti narejen tako, da bi po končanem izpisu namesto papir izvrgel postavil v izhodiščni položaj.

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2004 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni zadostuje, če nastavim foto papir in najvišjo kvaliteto izpisa. Dobim boljši film, kot z laserskega tiskalnika, ali kopirnega stroja.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 2:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Citiram:
Jaz se moram zelo potrudit da je papir točno tako vstavljen kot je bil prej, ker mi malo zamakne vse skupaj.

Sad Točno to je problem. Driver bi moral biti narejen tako, da bi po končanem izpisu namesto papir izvrgel postavil v izhodiščni položaj.

Ja nekako tako. Ali pa bi začel vračati papir nazaj takoj ko neha printat, seveda z ustrezno pavzo zaradi sušenja na začetek printanja. To mislim tako da papir ostane skozi med valji in ga tiskalnik izvrže šele ko se ponovi drugo printanje.

Ideja je samo jaz nimam pojma kako bi napisal takšen program(driver) za printanje. Sad
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj točno pa potrebuješ tak način delovanja? Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zakaj točno pa potrebuješ tak način delovanja?

Sam običajno izpisujem filme za tiskana vezja na prosojnico. Tiskam z INKJET tiskalnikom (prej sem imel HPDJ 690 sedaj imam HPDJ 840C) Izpis na folijo je v glavnem zadovoljiv (izberem visko kvaliteto -obcijo izpis na folijo) Je pa odvisen od folije. Če film ni najbolj temen moraš biti pazljiv pri času osvetlitve, koliko je lak posušen, kako debel je. Če pa je film zelo temen pa predolg čas ne igra posebne vloge. Zato sam običajno zlepim dva filma. Še bolje pa bi bilo, če bi lahko dvakrat izpisal na isto mesto. Imam sicer tudi laser - poskusil sem tudi metodo z "nitro razrečilom" , ki secer, da vzpodbudne rezultate a vseeno raje uporabim inkjet.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo nekaj takega. Smile
Jaz običajno printam prosojnice na HP LaserJet 4L. Ker je print še vedno precej prosojen, problem rešujem tako, da na A4 prosojnico sprintam hkrati dvojno vezje potem pa folijo prerežem čez pol in zlepim. Za ta namen naj bi obstajali tudi posebni spreji, ki to prosojnost eliminirajo z nekakšnim "zlivanjem" drobcev barve vendar tega še nisem poizkusil. Cool

Glede drajverjev za ta namen pa mislim, da nima smisla, ker je skoraj pri večini tiskalnikov mehanika izdelana tako, da gre papir lahko samo naprej - enosmerni promet. Če bi šel tudi nazaj bi se verjetno zatikal na vse možne načine, kar se včasih rado zgodi že pri normalni uporabi malce izvenstandardnega papirja. Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MATKO
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 28 Mar 2004 9:02
Aktiv.: 0.03
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Za ta namen naj bi obstajali tudi posebni spreji, ki to prosojnost eliminirajo z nekakšnim "zlivanjem" drobcev barve vendar tega še nisem poizkusil. Cool

Ta sprej se dobi v papirnici in se imenuje Afterprint, vendar mora biti izpis narejen z laserskim tiskalnikom (fotokopirni stroj...). Po uporabi je razlika očitna!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z pomikom nazaj- naprej ne bi smelo biti problema, kajti tiskalniki "znajo" papir premikat tudi nazaj. To je opazno običajno pri prvem listu po vklopu tiskalnika. Tistega običajno potegnejo čez ter ga nato potegnejo nazaj. Na tak način izgleda tudi kalibrirajo pozicjo. Kasneje ga pa vlačijo "točno". Glede izpisa z laserjem. Tudi sam imam prav tak tiskalnik (Mimogrede imaš mogoče težave s podajanjem listov - ti jih hoče potegniti "cel paket" ? Na HP-jevi strani lahko naročiš free KIT za tovrstno popravilo. Če se ne motim, imam še enega doma (ali v službi) Sicer je problem guma pod "pickup" koleščkom, ki je postala "plastična". Če ga razstaviš tisto gumo ni problem zamenjat. Tisti "kit" pa omogoča, da gumo prilepiš kar čez tisto direkt od zgoraj, ne da tiskalnik razstavljaš. Mislim, da je nekje na FM tudi servisno navodilo)
Glede "potemnitve" laserskega tiska je bilo na samem furumu tudi že dosti napisanega. Dovolj je, da se za nekaj časa film izpostavi hlapom nitrorazrečila. Lahko vzameš škatlo s pokrovom. Sam uporabim kar tisto, ki se lahko uporablja za shranjevanje hrane v hladilnik. Na dno položim krpo prepojeno z nitro razrečilom na njo pa izprintan film - tisk na vrhu. Zaprem ter pustim kake pol ure. Pri laserju me moti tudi to, da se folije zaradi segrevanja tudi malenkost razvlečejo. To je ravno opazno pri večjih tiskaninah ter, če narediš izpis en za drugim. Ravno zaradi tega sam uporabljam "hladno" metodo "deskjet".

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, po mojih iskušnjah inkjet tiskanje prav tako raztegne paus papir, sploh, če so črne površine velike. Mr. Green Gre predvsem za velike količine vlage, ki je v tinti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem na paus papirju tudi sam opazil. Sploh na tistim v rolah. Boje se obnese tisti na katerega se lahko tudi fotokopira ali izpisuje z laserjem. Sam sicer uporabljam prosojnice za inkjet tiskalnike (te, ki so namenjene za grafoskope)
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70668.82

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram novem teme - nekoč mislim, da je bilo govora tukaj na forumu a žal spročila ne nejdem več o nekem univerzalnem softwerom, ki omogoča še več nastavitev HPLJ tiskalnikov. Zadevo sem sam takrat poskusil, kasneje sem pa vse skupaj zbrisal. Mogoče kdo ve za kateri program gre.
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Bom pa se jaz dodal svoje mišlenje o tiskalnikih, jaz osebno uporabljam laserski tiskalnik HP Laserjet4, filme printam na folijo in nimam nobenih težav, sevada pa moram uporabiti original toner, če uporabis obnovljen toner takoj zgubis vsaj 50% na kvaliteti.
Sem pa se veliko pogovarjal tudi z tiskarji in jih velika večina ta printer zelo hvali in tudi še uporablja, res pa je da je ta model tiskalnika ze starejši model, samo jaz ga se ni mislim zamenjat.

lep pozdrav
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni