|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: EU o napravi Mosquito za odganjanje otrok in mladih |
|
|
Ministri EU, pristojni za izobraževanje in mlade, bodo danes v Bruslju pod vodstvom ministra za šolstvo in šport Milana Zvera govorili o temah, pomembnih za spodbujanje ustvarjalnosti in inovacij ter mladih s slabšimi priložnostmi. Na pobudo Belgije pa je na dnevnem redu tudi naprava Mosquito za odganjanje otrok in mladih.
Naprava Mosquito oddaja neprijetne visokofrekvenčne zvoke, ki naj bi jih slišale samo osebe, mlajše od 25 let, ter se tako uporablja za odganjanje otrok in mladih. Otroci in mladi, ki so že bili izpostavljeni Mosquitu, se pritožujejo zaradi bolečin in brnenja v ušesih ter glavobolov.
Uporaba Mosquita je kršenje različnih človekovih pravic in povzroča telesno bolečino, poleg tega Mosquito stigmatizira in diskriminira ter cilja na vse otroke in mlade, ne glede na njihovo obnašanje, opozarja Belgija v svojem stališču o Mosquitu, ki je danes na dnevnem redu ministrov EU.
Vir Vecer _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Terminator Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 15:06 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Wow , in odganja otroke točno od česa?
Mislm ej , kva so to ... _________________ Bil sem sprogramiran , da programiram. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.42 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Terminator je napisal/a: |
Mislm ej , kva so to ... |
Naj bi jih namestili tam, kjer se "mularija", ki dela določene probleme oz. se pogosto pojavljajo na določenih mestih problemi, bi jih ta neprijeten zvok "odgnal" od tistega kraja.
Moje mnenje, nato bi morali povsod to namestiti kje se zbirajo, saj če na enem mestu namestijo, kam bodo šli? na drugo kjer tega ni.
Drugače pa podpiram to idejo.
LP! _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej mularija, nato pa še ostale možne opcije za odganjanje drugih ljudi na neželenih mestih.
Počasi se boš lahko gibal samo šola-dom-šola ali pa služba-dom-služba.
Živa bedarija, ti ki razmišljajo v to smer, bi morali iti v zapor oz. v poboljševalnico, saj so očitno duševno moteni. Pa brez zamere, to je moje mnenje! _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Na enakem principu delujejo tudi napravice za odganjanje psov, mačk ali komarjev. Ampak ljudi.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Terminator Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 15:06 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
GiGi je napisal/a: |
Terminator je napisal/a: |
Mislm ej , kva so to ... |
Naj bi jih namestili tam, kjer se "mularija", ki dela določene probleme oz. se pogosto pojavljajo na določenih mestih problemi, bi jih ta neprijeten zvok "odgnal" od tistega kraja.
Moje mnenje, nato bi morali povsod to namestiti kje se zbirajo, saj če na enem mestu namestijo, kam bodo šli? na drugo kjer tega ni.
LP! |
Kaj pa zlorabe? Kupil bi ene 30 teh naprav in namestil po celem mesti . _________________ Bil sem sprogramiran , da programiram. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ta neumnost ne bo prepovedana, se bodo paranoiki, ki bodo napravo uporabljali počutili še bolj ogrožene. Ciljna neželjena populacija bo že našla način, kako onesposobiti napravo. Po možnosti na način, ki bo naredil kar največ škode.
Tega jim niti ne gre preveč zameriti. V skrajnem primeru, ko vse ostalo odpove, se na nasilje odgovri z nasiljem.
O tem, kam to pelje pa zdajle ne bi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da se da dokaj preprosto narediti filter, ki bi filtriral te višje frekvence... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
T. i. mularijo (zelo nerad uporabljam ta izraz) bi bilo potrebno zaposliti. Zakaj delajo neumnosti? Ker drugega ne znajo, oz. jim ni nihče pokazal. Tole mislim da ne bo šlo še nekaj časa v uporabo. Sploh vprašanje če lahko pride na prodajne police, ki so dostopne vsakemu smrtniku. [slovenščina je zame španska vas], sem absolutno proti.
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Česa vsega si ne zmislijo...
Absolutno proti. _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva sploh ni resna in tako selektivna kot opisujejo. Človek ima razpon sluha občutljivosti na visoke frekvence glede na starost. In zato ni možno govoriti o starostni skupini 25 let, ker enake frekvence mlajši slišijo še bolje. Pa tudi nekateri 50 letniki še vedno skoraj enako dobro slišijo visoke frekvence kot 25 letniki ...
Še ena novinarska raca na trapast "izum"! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Djurodrljaca je napisal/a: |
Predvidevam, da se da dokaj preprosto narediti filter, ki bi filtriral te višje frekvence... |
Osebno jih imam 39 in me zelo moti skoraj vsak switch-er. Polnilec za telefon, polnilec za brivski aparat, klasični TV sprejemnik itd., ko se približam na cca 2m. Vsak mi piska po ušesih, da bi ga včasih najraje zabrisal skozi okno. In glej kaj berem, revolucija, ti mi boš "dokaj preprosto" izdelal filter za moja ušesa, da jaz ne bom več slišal, teh visokih frekvenc. Kam se pa to zmontira, v možgane, ali na ušesa??  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem nekaj podobnega tistim protihrupnim zamaškom za v ušesa. Verjetno je lažje sfiltrirati višje frekvence kot pa nižje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 7:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Robertos. Sam imam rahle probleme z sluhom, vsaj kar se tiče visokih frekvenc, zato raznoraznih piskanj ne slišim. Moja draga pa tudi preklinja nad vsakim polnilnikom za telefon.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
GiGi je napisal/a: |
LP! |
Katastrofa! Verjetno si premlad, da pišeš takšne traparije.
Mularijo (ljubši mi je izraz otroci) je treba zaposlit tako, da se jih animira na tistih področjih, ki so za njih zanimiva. Nekoga zanima umetnost, drugega zanima šport, tretjega tehnika itd. Seveda to zahteva veliko časa, energije in drugega angažiranja staršev, da najprej ugotovijo, kaj njihove otroke zanima in potem v naslednjem koraku to tudi počnejo z otrokom. Problem je v tastarih (beri starših), ki nimajo časa za svoje(!) otroke in jih rajši "prepustijo" ulici, ker so kobajagi "zaposleni"...
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni