|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Beer Član

Pridružen-a: Pet 09 Mar 2007 20:34 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 1:08 am Naslov sporočila: ARM in Windows Mobile |
|
|
Zdravo!
Imam nekaj osnovnega znanja s programiranjem AVR-jev. Rad pa bi preklopil na ARM-je.
Prebral sem kar nekaj tem na forumu, ampak sem zelo zmeden (zgubljen med različnimi pojmi).
Kaj je npr. Toolchain?
Želim naslednje:
1. Imeti ARM-ja, na katerega bi instaliral windows mobile in potem programiral aplikacije v .NET (Compact FW).
2. ARM mora imeti podporo za:
Klasika (rs232, rs485, I2C, SPI, CAN,...)
USB 2.0
Ethernet
TFT
Zanima me še naslednje:
- Kako je z driverji za USB, Ethernet,... Če uspem nainstalirat Windows Mobile 6.x BSP.
-Kdo sedaj skrbi za dostop do USB-ja, Etherneta?
Ali moram še vedno spisat TCP/IP stack, ali je to rešeno na nivoju Windows Mobile?
- Compact Framework mi ponuja ogromno opcij za delo s socketi, tcp/ip, HTTP, UDP, SMTP, ....
3. Priklapljal bom:
- USB naprave
- Ethernet (komunikacija,...)
- TFT display (Touchscreen-i)
4. Gledal sem že:
Dev. boarde pri KEIL-u
EasyARM od Mikroelektronike
YAGARTA
Vendar se ne znam odločiti.
Hvaležen bi bil, če si lahko kdo vzame nekaj minut časa in poskusi odgovoriti na zgornja vprašanja.
Vesel bi bil tudi nasveta glede izbire razvojne plošče in procesorja za dosego mojega cilja.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ojej
Po par letih dela z ARMi še vedno pol tvojim zadevam nebi mogel ustreči
Ali po domače povedano. Vsak je začel z prižiganjem lučk in potem počasi, počasi naprej. Ni tako grozno enostavno kot na prvi pogled izgleda.
Ampak vseeno ne izgubi volje. Bo pa res trajalo vsaj leto dni trdega dela, da boš izdelal to, kar si želiš! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Beer Član

Pridružen-a: Pet 09 Mar 2007 20:34 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja mislim da ni tak grozn.
- .NET obvladam (sem že programiral za naprave, ki že imajo nameščene Windows Mobile 5 - dlančniki & stuff)
- lučke sem prižigal že z AVR-jem. Tak da osnovna logika je jasna.
- Programiranje v C/C++ ni problem.
- Prekinitve razumem (vektorji,...) --> sem včasih programiral v ASM in je blo prav fajn
- Videl sem na netu, da se da dobit kr nekaj free verzij Linuxa (že prerihtanega za določene CPU-je) in tudi Windows Mobile BSP se da dobit (sicer je plačljiv oz. 30 dni trial).
Na AVR-ju sem že osvojil nekaj tehnik "šparanja" s pomnilnikom.
Ni problem:
- priklopit kakšen grafični LCD
- temp senzor
- naredit kakšno AD/DA pretvorbo
- dodati kakšen externi RAM, RTC...
- Tudi SPI, Ethernet komunikacija nista neznanka,... pa še bi lahko našteval
Sem tudi hobby elektronik, vendar za to področje skrbi kolega, ki je nekakšen "elektronski maček".
Kar mi pri vsem tem ni jasno, je naslednje:
Kateri ARM in Dev. board izbrati, da ...
- da ne bom za procesorji skakal na konec sveta
- da bom lahko spravil gor Windows Mobile (ali Linux)
Na kakšen način "pošljem" Windows Mobile BSP v procesor (ali je Windows Mobile BSP v nekakšni binarni obliki - "HEX" in ga potem samo naloadaš (enako kot program, ki prižiga lučke)
Tukaj bi rabil kakšen nasvet.
Obstaja en dev board (sorry zdej se ravno ne spomnim naziva), ki je namenjen za razvoj embedded sistemov (ima tudi možnost priklopa TFT LCD), vendar stane nekje okoli 1.500€+DDV (TFT mislim, da ni vključen)
Se mi zdi tole res malo preveč za hobby.
Je mogoče cilj še vedno previsoko zastavljen???
(Upoštevaj, da rešitve ne pričakujem jutri --> mogoče res delo za 1 leto, mogoče še več).
Važno je, da po pol leta vloženega dela ne ugotoviš, da si že v štartu zgrešil pot do cilja.
Mogoče lahko kdo kaj pove na to temo.
LP, Beer |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem od kje tebi 1500 EUR, ce se SBC dobi za par sto EUR, nalozen z vsemi mogocimi bonboncki
En primer, podobnih je cel kup ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nabavil dev board LPC-2478STK od Olimexa z TFT displejem , touch screenom in prednaloženim ucLinux-om. Na tej plošči sem probal nekaj primerov za LCD brez uporabe Linuxa. Z Linuxom se še nisem utegnil ukvarjati.
Link: LPC-2478stk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihies Član

Pridružen-a: Ned 16 Nov 2008 19:22 Prispevkov: 168 Aktiv.: 0.83 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni