www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Maksimalne omejitve za protoboard ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila:  Maksimalne omejitve za protoboard ? Odgovori s citatom

Se komu sanja kaksen konstanten tok (trajanje vsaj 15 minut) in kaksno maksimalno napetost, preden pride do preboja med vezicami, prenese protoboard, kakrsne prodajajo v ICju ?

Embalaza je ze zdavnaj koncala v smeteh, tako da razen oznake o njem ne vem nicesar. Na strani proizvajalca omenjenih podatkov ne najdem Sad

Potrebujem namrec 300 mA / 15V in 20 mA / 200V, pa imam nekam neprijeten obcutek, da se bo pokadilo Rolling Eyes

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem sestavljal dimmer 230ac na protoboardu, se ni kadilo nič.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že spustil par amperov čez, pa se ni nič kadilo Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zveni vzpodbudno - hvala obema !
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, sem že imal gor bliskavico s polnjenjem kondenzatorja na nekje 400 V in ni bilo nič, prav tako sem preko nje že gnal motorje s po 3 A / 12 V, tudi brez opazne škode.
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem pa delal switcher-napajalnik in je bilo le 30V in 3A se je pa kar precej kadilo
in pokalo.
Največ povedo izkušnje, le prste je potrebno "ahtat".

LP, stursc
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo zavisi od protoborda. Tiste, ki sem kupil na sejmu v Italiji so en velik d*rek Sad Same lamelce so zelo slabo staknjene. Recimo vsaj na dveh ni bilo stika po dolžini (rdeča/modra vez) Tudi žičke ne gredo prav lepo v luknje. Za večje obremenitve brez nadzora ga sam ne bi uporabil.
Imam jih kar nekaj kupljenih v HTE ter CIP-u. Ti so bistveno boljši. Na večjih napetostih jih nisem obremenjeval dlje časa. Kak 5V stabilizator obremenjen tudi do 1A pa je bil na plošči več dni neprekinjeno.

podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Recimo vsaj na dveh ni bilo stika po dolžini (rdeča/modra vez)

Take protoboarde smo imeli na faxu. Na sredini si moral brikat modre/rdeče linije, ker so šle povezave le do sredine.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
Recimo vsaj na dveh ni bilo stika po dolžini (rdeča/modra vez)

Take protoboarde smo imeli na faxu. Na sredini si moral brikat modre/rdeče linije, ker so šle povezave le do sredine.

Tile so bili defekni. Snel sem selotejp spodaj. Tista po dolžini je sestavljena iz kratkih letvic (take ki so po čez) Zadeva ni bila dobro staknjena.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 11:06 pm    Naslov sporočila:  Re: Maksimalne omejitve za protoboard ? Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
......Potrebujem namrec 300 mA / 15V in 20 mA / 200V, pa imam nekam neprijeten obcutek, da se bo pokadilo Rolling Eyes
Prevedi si spodnji del.
Citiram:
Wir haben diese Experimentierplatine, die von Modulbus mit 60 Volt zertifiziert wurde (wegen der vielen offenen Kontakte!!), mit 600 Volt belegt und haben Versuche mit ihr angestellt. Es gab keinerlei Überschläge innerhalb der Steckplatine oder den anderen Komponenten.

600 V je vzdržala, tistih 300 mA pa bo tudi. Brnelo pa bo ko tristo hudičev. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Tiste, ki sem kupil na sejmu v Italiji so en velik d*rek Sad Same lamelce so zelo slabo staknjene. Recimo vsaj na dveh ni bilo stika po dolžini (rdeča/modra vez) Tudi žičke ne gredo prav lepo v luknje.

E jaz imam iste probleme kot ti. Je pa tudi iz sejma.

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 1:59 am    Naslov sporočila:  Re: Maksimalne omejitve za protoboard ? Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
600 V je vzdržala, tistih 300 mA pa bo tudi. Brnelo pa bo ko tristo hudičev. Wink

Kar naj brni, samo da vidim ce so komponente prav izbrane (da so napetosti v staticnem stanju OK), preden grem spet nekaj lotat skupaj Laughing

Ravnokar sem tudi ugotovil, da moj cudoviti noval adapter ne pase noter, ker sem mu prevec velikodusno odmeril dolzino (oz. pase, ampak ni prostora za prikljucne zice, ker ploscica pride prevec narazen), zato moram ploscice cimbolj skrajsati in ob tem paziti, da se ostane dovolj materiala, da bo drzal letvico Evil or Very Mad

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2008 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrdim lahko, da zgoraj omenjeni tajvanski protoboard (tocno tak, ki je na sliki) brez pripomb prezivi 180V DC pri nekaj mA in 15V DC / 300 mA. Ocitno so tajvanske dovolj dobre.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni