Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Sob Jun 14, 2008 7:58 pm Naslov sporočila: Zvonec v večstanovanjskem bloku |
|
|
Skupaj z vami sem rešil že kar nekaj problemov.
Sedaj imam problem z zvoncem v večstanovanjskem bloku in sicer je kot kaže prejšnji lastnik potrgal žice.
Na hodniku sem pogledal v stikalo kjer je bila odtrgana ena od žic. Na stikalu sta na enem priklopu dve modri žici (ena pride od spodaj, druga gre naprej), na drugem priklopu pa ena bela (katera gre do doze in naprej v zg. nadstropje)). Še ena bela pa je odtrgana in ne vem kam paše (pride pa od spodaj). Poleg teh žic pa je še en par modre in bele kateri gre mimo vsega kot kaže naprej v zgornje zadnje nadstropje.
Nad stikalom je še ena doza kjer je pa spet vse potrgano. Tam je tudi dovod iz zvonca in sicer dve beli žički ampak odtrgane.
Nekako naj bi po teh žicah tudi odpiral vhodna vrata, ampak se mi tudi sanja ne kako.
Na vhodu spodaj pa ima tudi vsak svoj zvonec kateri verjetno pride po teh žičkah.
Nekje sem tudi nameril 25V, drugod spet 5V.
Ali ima kdo izkušnje z vezanjem teh zvoncev, da bi mi mogoče lahko pomagal?
Upam da zastopite moje klobasanje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roby Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Sob Jun 14, 2008 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popolnoma razumem, za kaj se gre.
Enostavna rešitev: pokliči mojstra, ki je montiral/vzdržuje zadevo, sam bo najbolje vedel kako je povezano.
Malo manj enostavna rešitev: dobi načrt za dotični domofon, preveri in popravi potrgane žice.
PS: pred leti sem zelo dobro obvladoval trg domofonije in videodomofonije v Sloveniji in bivši jugi.
PPS: V okolici idrije je bil eden instalater nekje, če greš navzdol iz idrije na desni strani ob glavni cesti... Se žal ne spomnim imena. (na drugi strani pa je dokaj veliko parkirišče)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2008 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
To kar je napisal Roby ima prav.To barve žice nič ne pomaga.Imam načrt hišne govorilne naprave ki je že star.Je od podjetja IMP.Je samo električna shema brez označene barve žič.Mislim da ta načrt ne obstaja več.Ker zamenjujo z novejšim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sedaj po pol leta so mi končno prišli montirati ta domofon, a že eno uro po odhodu ni delav več.
Začne pa za eno uro spet delati, če si pozvonim na notranjem zvoncu. Isto je bilo, ko smo preizkušali pri montaži ampak se takrat tega problema ni odkrilo.
Se pravi, če si malenkost pozvonim pri vratih (edino kar dela stalno) začne delati tudi odpiranje vrat spodaj in spodnji domofon. Kot da bi se takrat, ko si pozvoniš nekaj napolnilo-zbudilo.
Je pa domofon URMET 1133. Našel sem tudi njihovo shemo vezave KLIK.
Je pa zvezal malo drugače, kot je na tem priloženem načrtu in sicer je mostičil CA1 in 2 na notranji enoti. Torej pridejo v notranji domofon samo 2 žički. Ena skupna in tista, ki je samo moja. Za notranji zvonec je pa ena skupna žička iz zunanje enote in pozvoni, če se sklene z tisto, ki je samo moja žička.
Ali ima kdo kakšno idejo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam!
Roby je napisal/a: |
PS: pred leti sem zelo dobro obvladoval trg domofonije in videodomofonije v Sloveniji in bivši jugi.
PPS: V okolici idrije je bil eden instalater nekje, če greš navzdol iz idrije na desni strani ob glavni cesti... Se žal ne spomnim imena. (na drugi strani pa je dokaj veliko parkirišče) |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali so vso v stanovanju bloka zamenjali staro za novo domofon ali samo pri tebi?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Ali so vso v stanovanju bloka zamenjali staro za novo domofon ali samo pri tebi? |
Nove domofone so imeli že prej vsi. Vgrajen pa ni bil v mojem stanovanju ker takratnih lastnikov ni bilo tukaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko imaš domofon notri in si mogoče odprl ohišje.Koliko žic je je v domofonu?Skupinske tipke zunaj in n tipke na hodniku so napeljane in težko je najti prave žice za tvoj domofon.Na forum poišči moje vprašanje "Optokopler ali rele" je priložen katalog Urmet domofon.Bise lahko da poslikaš domofon odprt?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

|
Objavljeno: Pet Dec 26, 2008 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je pa znotraj zvezano. Na tisto prosto tipko na desni strani sem jaz zvezal zunanji zvonec, da si pozvonim ker šele takrat lahko odprem vrata spodaj.
Ker sem v predzadnjem nadstropju gredo naprej samo še tri žičke. Ena je skupna od vseh, druga je skupna za zvonec, tretja je pa tista, ki jo ima vsak svojo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
165.26 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pet Dec 26, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si mogoče pogledal katalog ki sem priložil?Poglej na stran 4 in 5. Na stran 7 je videti slika da doda dioda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo tam se doda dioda pri nekem dodatnem zvočniku, če jaz prav razumem.
Pa tam imajo vsi cel kup priklopov. Moj ima samo tri.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.94 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 3:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Za nasvet povprašaj:
Tehnična podpora in servis:
MATJAŽ FABJAN - Domofonija in videodomofonija
Tel.:05 330 81 58
matjaz@vezave.si
gl, DD+
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.94 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 6:11 pm Naslov sporočila: domofon |
|
|
Iz tvojih dosedanjih podatkov bi se dalo sklepati,
da je v bloku bil prvotno montiran domofon IMP.
Sistem je uporabljal 7 zic.
---------------------------------------------------------------------------------------
Pred montazo novega domofona je bilo potrebno v vseh stanovanjih
odstraniti tako IMP govorilno napravo, kot tudi zvonec pri vratih.
Obstojecih 7 zic je ostalo tako kot so bile prej:
pripeljane so bile do vecje doze pred vrati vsakega stanovanja.
Pri vsakem stanovanju so ostale zvezane paralelno.
---------------------------------------------------------------------------------------
KER NOVI DOMOFON DELUJE Z MANJSIM STEVILOM ZIC,
SO NEKATERE PAC OSTALE V INSTALACIJI NEIZKORISCENE.
Ker tvoje stanovanje takrat ni bilo dosegljivo,
so morali v dozi pred tvojimi vrati 7 zic enostavno odrezati.
da nebi motile novega sistema.
Koliko zic potrebujes, in kako so povezane,
pa najlazje zves pri sosedu, ki mu domofon v redu deluje.
Slikaj, pa se kaj pomeri ...
Sosedov in tvoj morata biti enako zvezana.
Locenega zvonca v stanovanju ne potrebujes vec,
ker to vlogo prevzame zdaj kar slusalka:
en ton za vrata v blok in drugi ton za vrata v stanovanje.
----------------------------------------------------------------------------------------
Pa se vprasanje:
- kdo ti je prisel montirati domofon v stanovanje?
- je to bil serviser proizvajalca domofona ali kdo drugi?
gl, DD+
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sailor,strinjam kar si napisal.To je bil mojem gluhem znancu.Bil sem pri njemu in sem videl staro obstoječo napeljavo pod ometom.Letos so napeljali novo nadometno napeljavo,skupinsko tipko zunanji in domofon Urmet.Prej je bilo domofon IMP.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|