|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
veter Član

Pridružen-a: Tor 06 Jan 2004 9:25 Prispevkov: 138 Aktiv.: 0.58 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 5:26 pm Naslov sporočila: Bascom AVR simulator in Timer1 |
|
|
Pozdravljeni!
Ja, že spet ta oguljena tema. timer1 in Bascom AVR.
v želji, da bi se naučil pognati Timer1 v Bascom AVR sem prišel do tega programčka:
$sim
$hwstack = 12
$swstack = 128
$framesize = 128
$crystal = 1000000
$baud = 9600
$regfile = "m8def.dat"
Config Lcdpin = Pin , Rs = Portb.0 , E = Portb.2 , Db4 = Portb.4 , Db5 = Portb.5 , Db6 = Portb.6 , Db7 = Postb.7
Config Lcd = 16 * 2
Config Timer1 = Timer , Prescale = 1 ' Timer 1 = 1 sec
Tcnt1l = &HEE
Tcnt1h = &H85
On Timer1 P_1sec
Enable Timer1
Enable Interrupts
Dim St_sec As Byte
Stop Timer1
Reset Timer1
Start Timer1
Locate 1 , 1
Do
Waitms 250
Loop
P_1sec:
Tcnt1l = &HEE
Tcnt1h = &H85
Incr St_sec 'za 1 sec
Cls
Lcd St_sec
Return
In...
Ko sem zadevo skušal testirati v Bascom AVR simulatorju sem opazil, da se je v registra:
Tcnt1l
Tcnt1h
zapisala vrednost hEE in h85, ampak potem ko pride ukaz Start Timer1, se ti vrednosti prav nič ne spremenita.
Na internetu sem našel še približno 5 podobnih programov in nikjer ne vidim, da bi se vrednost v teh dveh registirh pričela ob simulacijio povečevati.
1.) Ali moram kaj posebnega nastaviti v Bascom AVR simulatorju, da mi bo simuliral tudi delovanje Timerja?
2.) Ali imajo vsi programi isto napako?
uporabljam Bascom Avr 1.11.9.1 (včeraj downloadano)- demo verzijo
Za kakršenkoli namig, najlepša hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni