|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 12:13 pm Naslov sporočila: JTAGICE MkII + ATEVK1100 |
|
|
Živjo!
Zanima me, kje bi se dalo po čimbolj ugodni ceni dobiti JTAGICE MkII. Sicer sem zadovoljen s svojim ISP programatorjem za avrje, vendar za moj bodoči bombonček se bojim, da ne bo več zadostoval, polek tega dobim eno univerzalno orodje za vse atmelove AVRje. Malce sem gledal, cene JTAGICE se gibljejo vse od 200eur pa do 85eur (ebay), oklestene se dobi tudi za 40eur (ebay) vendr mi made in čajna ne diši ravno. Če je kdo to že nabavljal, ali če bi kdo to nabavil naj se tule zdebatira, mogoč pride v poštev tudi kak skupinski nakup.
Aja, cena ATEVK1100 je okoli 85eur za B2B, nisem pa našel nič pametnega za B2C odjemalce... _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi na spletnih trgovinah: mouser, digikey, farnell
IMHO ima tale board sprogramiran mikro, vključno z bootloaderjem, le paziti moraš, da ga ne prepišeš. Tako za programiranje ne potrebuješ JTAGa. Debug pa ... printf na uart ali lcd.
P.S.
Kar vidiš po ebayu so večinoma kloni. Delajo pa bolj ne, še nisem zasledil uspešnega delovanja pri delu z AVR32. Pazi pri nakupu, nekateri klone prodajajo po normalnih torej visokih cenah. Mislim, da se cena pravih giblje > 260 EUR. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Kar vidiš po ebayu so večinoma kloni. Delajo pa bolj ne, še nisem zasledil uspešnega delovanja pri delu z AVR32. Pazi pri nakupu, nekateri klone prodajajo po normalnih torej visokih cenah. Mislim, da se cena pravih giblje > 260 EUR. |
Ja, res so vsi kloni, to tudi piše, piše pa tudi, da preverjeno delujejo z AVR32 ?! A pol ne gre ravno verjeti?
Pa še glede AVR32. To sem prebral, da ima bootloader, a kot se za nekoga, ki se poda v razmeroma nove vode, bi bilo povoženje bootloaderja skoraj ena prvih cvetk A ti maš to doma?
Pa ko smo že pri farnellu : cena za JTAGICE je €322.36
Hvala lepa. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa vem... malce preberi še kakšen avr forum (je pa tematika, ki se sprehaja na tankem ledu).
Če se držiš navodil, ki so jasno napisana, se ti to ne more zgoditi. Ponavadi ga povoziš s kakšnim eksperimentiranjem pri vpisovanju v interni flash z lastnim programom. Če pa že, potem pa poiščeš kakšnega, ki ga ima, da ti ponovno vpiše bootloader.
Ja... farnell ima višjo ceno od ostalih, kar se tiče tega JTAGa. Ne pozabi da se naročila izven EU ustavijo na carini, kjer ti zaračunajo davek na ceno, v katero je vključena tudi poštnina.
Če boš naročil pri Mouserju, bo poštnina brezplačna (ker je več kot 150 EUR). Tam te bo vse skupaj prišlo 312 EUR (z davkom) + dodatni stroški in boš tu nekje kot farnell.
Če se ne motim, je pa ena nemška trgovina, pri kateri je bilo skupaj s poštnino malo manj kot 300 EUR. Pa tudi board imajo.
Tukajle:
http://shop.embedded-projects.net/index.php?cat=c12_AVR32-Boards.html
Sedaj pa kalkulator v roke in preračunat najcenejšo opcijo. Farnell posluje direktno, brez posrednika. Poštnina je 5 EUR, prvo naročilo preko spleta pa ima celo 10% popust. Pa board imajo tudi.
Ne, nimam teh stvari doma. Sem pa razmišljal o tem. Zoprna zadeva je ta, da je težko dobiti čipe. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čipi bodo v bodoče sigurno bolj dosegljivi, saj v končni fazi so na atmelovi strani še vedno v fazi izdelav vzorcev (ni še redne proizvodnje). Vprašanje pa, kakšna bo cena. Tale ATEVK1100 se mi zdi prav luštna stvarca.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 3:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Na forumu Avrfreaks.net sem dobil odgovor, da je bootloader zeeeeelo težko povoziti in da ni nobene panike glede JtagIce, če je že potreba po debugiranju, potem velja uporabiti printf(). Tako da je ATEVK1100 vsekakor naslednji bombonček Mogoče bo še kdo navdušen nad tem  _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri mouserju in digikeyu imajo tudi AT32UC
Cen nisem primerjal. Ne med trgovinama ne med primerljivimi 32bitniki. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorutS Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.46 Kraj: Cerklje na Gorenjskem
|
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bootloader v AVR32 skoraj ni mogoce pobrisat, razen z JTAGICE seveda. Imam JTAGICE vendar za programiranje uporabljam bootloader (preko usb) ker je hitrejsi kot JTAGICE.
Za debugiranje pa uporabljam kar printf...
LP
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
zakaj si ga pa nebi zgradil sam?
http://aquaticus.info/jtag
jaz bom poiskusil v kratkem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni