|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 8:47 pm Naslov sporočila: Varovalo pred kratkim stikom |
|
|
naslovVarovalo pred kratkim stikom
težavnost: 1
tehnologija: 1
potrebno predznanje: 1
predviden čas za izdelavo: 3-4h (odvisno od materiala ( ohišje) )
predvidena orodja in oprema: Orodja za obdelavo lesa, spajkalna oprema za spajkanje.
kosovnica:
Vtičnica
Stikalo z tlivko
Grlo-vložek za izbrano žarnico
Izbrano žarnico ( v mojem primeru 100W A55 )
Primerno ohišje
shema:
kratek povzetek projekta:
Ker sam nisem imel primernega ohišja, vzel ohišje starega ojačevalnika, katerega sem zaradi slabega izgleda obdal z dodatnim lesom.ž
Vezje preprečuje izmet varovalke ob kratkem stiku, saj ko pride do kratkega stika se sklene tokokrog skozi žarnico. Kaj več o tem si preberite v temi kjer se debatira o tem izdelku.
variante drugih:
Tema o tem se nahaja tukaj: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=14115&postdays=0&postorder=asc&start=0
avtor in viri:
Avtor sheme zgornje slike je andrejj, ostalega sem avtor sam. Projekt sem objavil z dovoljenjem avtorja sheme.
fotografije in drugo gradivo:
Končen izdelek:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.7 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Pripravljene dodatne plošče, s katerimi sem obdal ohišje zaradi izgleda in montaže stikala ter vtičnice. |
|
1.48 MB |
3 krat |

|
Da bomo lahko zmontirali vtičnico na ta način, je potrebno jezičke "predelati" kot prikazuje naslednja slika. |
|
1.73 MB |
1 krat |

|
Tako je potrebno jeziček sploščiti. Spredaj original zadaj "predelan". |
|
1.75 MB |
1 krat |

|
Vgrajeno stikalo z tlivko in vtičnica. |
|
1.73 MB |
4 krat |

|
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni