|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 8:18 am Naslov sporočila: Potrebna AC napetost |
|
|
Imam vezje, komplet z usmernikom, kondenzatorji , stabilizatorjem... in konstantno porabo okrog 300 mA (gretje triode). Za usmernikom sem priklopil napajalnik in dvigal napetost, dokler nisem na lampi dobil primerne- to je bilo okrog 8V DC.
Če sem na AC stran priklopil trafo z 6V sekundarjem pri prostem teku, se je preveč sesedel in na grelec nisem dobil skoraj nič.
Koliko V in toka bi moral imeti trafo za tole?
Preveč nočem, da se mi LM7805 ne bi preveč grel.
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namesto 7805 vzemi LT1084-5V in ne boš več imel težav z gretjem
Sicer pa če praviš, da potrebuješ za gretje 8V 300mA --> 9V 3VA trafo da bo malo še za rezervo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakuri elektronko z izmenično napetostjo če je indirektno kurjena (ECxx, ECCxx, ELxx ....), pa ni več teh problemov.
Pozdrav, Branko _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni