|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2004 4:36 pm Naslov sporočila: TANGO za DOS in WINXP? |
|
|
Zanima me ali je komu uspelo nastaviti TANGO za dos da bi pravilno deloval v WINXP.
Problem je sledeč. Program se zazene in odpre se oknu. PCB se vidi brezhinmo, edino napisi v menujih so cisto zmesani.
Zanima me ali je komu uspelo zagnati Tango v WINXP da so se ti meniji vidli brezhibno.
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2004 4:50 pm Naslov sporočila: zagon tango-ta v WINXP. Reštev je... |
|
|
z malo brskanja sem ansel sledećo rešitev.
Na strani :
http://www.pcb-designs.com/utilities/utilities.htm
poiščeš povezavo
FIX8X14.zip (3k) - Fix fonts for Tango DOS under W2K and XP.
programcek odzipaš in ga daš v mapo kjer imaš PCB.EXE
nato napišeš PCB1.BAT datoteko in v njo zapišeš:
FIX8X14.COM
PCB
zapreš datoteko in
zazeženš datoteko bat.
in ze dela.
Podobno se naredi tudi za SCH
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2004 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva in uporabna zadeva, ampak izpolnjevati moraš še en pogoj ... grafična mora podpirati 16 barvni način. Prilagam program za preizkus kakšne načine podpira grafična.
LP, Peter
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
VESATEST.zip |
Velikost datoteke: |
5.92 KB |
Downloadano: |
20 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2004 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, si se vsaj potrudil in našel rešitev. Jaz sem imel še nekaj datotek še iz dosovega tangota in niso bile shranjene v ascii in jih nisem mogel odpreti v P-CAD zato jih je bilo potrebno odpreti v tango za dos in shraniti v ascii. Ker mi v xp ni delalo sem enostavno prenesel na drug računalnik z win98 in jih odprl tam in shranil in poslal nazaj. Malce nerodna zadeva, ampak se mi je zdelo najhitreje, ker sem si mislil, da z dosom v xp ne bo nič. Torej, dos še ni za v smeti.
Bom poskusil ob priliki.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2004 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dos vsekakor ni za smeti
Jaz se vedno uporabljam program OrCad za dos za risanje shem. Absolutno najhitreje narisem shemo z njim, pa tudi zelo enostavno rises elemente... Je samo ena tezavica. Ne morem napraviti EPS datoteke oz. kakrsne koli drugacne datoteke, ki bi jo lahko pod windowsi gledal.
P.S. nekatiri dosovi programi ne delajo v okenskem nacino, docim, ko das polni zaslon (<ALT><ENTER>) delujejo normalno.
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.49 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Sre Nov 10, 2004 3:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja, kot je rekel PPG78, grafična mora podpirati 16-barvno (4-bitno) paleto. Imam legalno verzijo zadnjega Tanga za DOS in zadeva dela v WinXPpro v celozaslonskem načinu brez problema, če delaš z VGA ali SVGA gonilniki. Če pa hočeš izkoristiti VESA gonilnike, ki omogočajo 1200 x 1024 resolucijo, so pa problemi. Nove kartice nočejo razumeti, da so VESA kompatibilne in jih je k temu potrebno "prisiliti". Zato sem na netu našel programček SciDoctor (SciTech Software - ni brezplačen), ki načeloma to zadevo rešuje. In na prenosniku mi zadeva odlično deluje, na polni ločljivosti z gonilnikom VESA1200, s še novejšo kartico na glavnem računalniku pa mi zadeva računalnik zamrzne. Pravzaprav se z AltTAB lahko vrnem v Winse in ubijem DOS proces. Ampak kot sem rekel, z VGA gonilnikom v ločljivosti 640 x 480 deluje, kar pa je dovolj za npr. pretvarjanje starih bin datotek v ascii zapis ali celo pripravo gerber ali postscript datotek za filme in NC drill.
_________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obujam staro temo, to pa zato, ker imam še vedno nekaj tango pcb datotek shranjeni v bin obliki in jih moram odpreti s tangotom. Tisti računalnik ki je imel win98 gor se je sedaj spremenil in ima tudi win xp, tako da ta moja rešitev odpade. No, pri hiši je še en računalnik 486 z win 95 na mreži, ki bi bil zasilna rešitev, nahaja se v gornjem nadstropju pri starših.
No, poskusil sem z tisto rešitvijo napisano malo višje, pa ne gre. Še preden sem karkoli poskušal, sem zagnal pcb.exe in se je odprl celozaslonjski način, videlo pa se ni nič razen kurzorja zgoraj levo in namesto miškinega kazalca se je premikala ena bela kocka. Tudi z dodatkom ni bilo nič drugače. Naj omenim, da sem v preteklosti tango že poskusil zagnati in je celo delal s čudnimi znakci, fonti. Sedaj se pa očitno niti ne zažene, saj tudi kombinacija tipk M, F, Q ne deluje za izklop, kot to deluje običajno.
Kaj naj preverim najprej, nastavitve za grafiko?
Program ki ga je priložil PPG78 mi ne deluje, odpre se v dos oknu za trenutek in takoj izgine. Kaj bi to bilo?
Če bomo našli rešitev bi bilo fino, če pa ne, bom pač zbral vse stare pcb datoteke na en kup, jih prenesel na drug računalnik, tam odprl vse, eno pa po eno in jih shranil v ascii, saj mi drugega ne preostane. Datotek ni veliko, ene 120-150 ostale sem že shranil na novo. Saj ne vem če jih bom kdaj rabil, ampak vseeno, dobro bi bilo da ostanejo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob letu osorej ... ontopic: si poskusal s kaksnimi navideznimi racunalniki (npr. Vritual PC) ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega nisem poskusil, ker ne znam, ne vem kako, s katerim programom ? Sem pa razmišljal v to smer, ker vem da nekaj obstaja, simulacija nižjih OS
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa DOSBox?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
"Virtual PC" je dobesedno ime enega tovrstnega programa, ki ga izdeluje M$.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 850 Aktiv.: 3.58
|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2005 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reber,
doma imam en zelo star prenosni računalnik 386/20 na katerem imam instaliran Tango DOS. Upam, da še deluje. Imam ga ravno za takšne zadeve. Če ne boš našel druge rešitve se mi oglasi, pa ti ga bom posodil, da rešiš ta problem. Prenos datotek boš moral izvesti s klasičnimi disketami 1.4Mb, ker kakšnih drugačnih rešitev tukaj ni (CD/RW, USB, Ethernet).
LP Matjaž
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni