|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Roby20 Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 16:49 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05 Kraj: Kozina
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 8:23 pm Naslov sporočila: Prenosni računalnik in zunanja grafična |
|
|
A obstaja možnost da bi na prenosni računalnik priključil zunanjo grafično kartico vendar bi se slika izrisovala še vedno na njegov zaslon. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ne, ponavadi so te kartice namenjene za dodatne monitorje. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš prav. Ne da se tega narest. Edino kar lahko nrediš da vzameš zunanjo grafično kartico in prključiš drug monitor, pa bo zadeva funkcionirala. Lahko pa poizkusiš z izhodom na renosniku. Predvidevam da ti je izdihnila grafična kartica.... So moja predvidevanja pravilna? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo Roby20!
Na laptop ne moreš priključiti zunanje grafične kartice, kot to lahko narediš pri stacionarnem računalniku, kjer kartico vtakneš v PCIe ali AGP slot.
Lahko pa, če ima prenosnik VGA, DVI ali pa HDMI izhod, priključiš zunanji monitor. In potem lahko tudi narediš tako, da imaš "mirror output", t.j., da se ti enaka slika prikazuje na monitorju od laptopa in na zunanjem monitorju.
Če niamš izhoda za zunanji monitor, kar bi bilo sicer zelo nenavadno, ali pa če želiš priključiti več zunanjih monitorjev, obstajajo tudi možnosti preko USB priklopa, KLIK .
V praksi s slednjim sicer nimam izkušenj, vendar je za poslovno grafiko menda kar v redu (preglednice,...) za igranje pa predstavlja USB izhod ozko grlo, ker ima premjhno pasovno širino.
Če pa imaš v prenosniku grafično, ki podpira visoke resolucije, preko 2048x1536, potem pa lahko razmišljaš v tej smeri KLIK .
lp, Gašper. _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roby20 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu se gre zato ker pri eni igri napiše napako zaradi direct-x in ko sem se malo o ti napaki pozanimal sem izvedel da je kriva grafična ker nepodpira nečesa.
Poskusil sem tudi priklopiti zunanji monitor na VGA izhod ampak ni učinka saj mi nepodpira video vsebin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, hvala, MAAG. Na to opcijo sploh nisem pomislil, čeprav mi po pol ure, kar sem se v tehnične specifikacije poglobil, še zmeraj ni vse jasno, pa bi te prosil, če lahko ti kaj pomagaš:
1.) XGP slot. Ali je to neka eskotika, se pravi, mora imeti notebook tak I/O. Ali je to lahko ExpressCard slot.
V specifikacijah (str. 10), vidim nek PCIe 8x specialni konektor, kar me s pesimizmom navdaja, da bi gadget delal out-of-the-box na vseh laptopih.
2.) Če je to ExpressCard slot, pa se mi zdi zelo omejen s pasovno širino (2.0 Gbit/s).
Sry, Robi20, da sem te na začetku malo zavedel; ko sem še malo brskal v smeri, ki jo je MAAG nakazal, sem našel še tole:
http://www.magma.com/products/pciexpress/expressbox1/index.html
http://www.tomshardware.com/reviews/vidock-expresscard-graphics,1933-3.html
Tako da, teoretično in praktično, kot kaže, lahko priključiš zunanjo grafično, ali pa bi to rešilo tvoj problem, pa ne vem. Pa če upoštevaš še stroške....
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roby20 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Feb 09, 2009 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore..
Zanimiva reč, verjetno je pa res dobro se vprašati glede cene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Feb 09, 2009 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav seznanjen lahko pri večini prenosnikov z ločeno grafično kartico le to zamenjaš.
Ni pa izvedljivo če imaš v prenosniku le integrirano grafično kartico (Intelova X3100, 950, ATI readon X1270, GF 7150M in šibkejše(beri manjše številke v oznaki)
malo splošnega o grafičnih karicah
http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

|
Objavljeno: Pon Feb 09, 2009 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Ce imas MXM graficno kartico jo potem lahko zamenjas ja, ce imas pa integrirano(kot si povedal) je pac ne mores.
Tukajle je se stran za katere predvidevajo da imajo(lahko se namrec zgodi, da ceprav imas tak prenosnik, MXM-a nima):
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni