|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.04 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:10 am Naslov sporočila: kako popravit boot sektor diska? |
|
|
zanima me, v katerih primerih se povozi boot sektor na disku? disk je laufal najmanj dvakrat tako, da se je računalnik zbootal iz njega, enkrat pa tako da je bil noter kot sekundarni disk, da se je naredila slika z ghostom. zdaj se ne zboota več.
imam podoben problem kot iranec tukaj.
gre za windows 2000.
ja pa čudno, disk se je najmanj dvakrat lepo zbootal na dveh različnih konfiguracijah, zdaj se pa kar naenkrat ne več. na svoji native konfiguraciji ( v mašini) še nisem imel možnosti probat, samo verjetno bo isto, glede na to, da je dokler je bil primarni in edini disk v računalniku, delal.
torej kako popravit boot sektor? _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
thank you! jutri probam. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bootaš iz win CD-ja, izbereš recovery konzolo in probaš z ukazi:
fixboot
fixmbr
Lahko uporabiš tudi oba. Običajno potem dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
zadevo sem rešil. problem ni bil v boot sektorju. mi je pa vseeno prav prišel program na zgornjem linku.
na disku so bili windows nt 4.0 sp3, ki se potem, ko sem naredil sliko diska za backup z ghostom niso več zbootali. problem je bil v ntfs tabeli, XP-ji jo namreč samodejno "popravijo", updejtajo na verzijo ntfs 5, katere pa NT ne prepozna več. naredil sem format v fat16 in naložil fajle nazaj, zdaj dela.
hvala vseeno.
za fixmbr sem vedel, samo ti nič ne pomaga ker ne zna delat z ntfs. če ima kaj veze? podatkov na disku v dosu nisem videl... pomaga readntfs.exe ->google. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni