www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pokaži svoj CNC in njegove izdelke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 31, 32, 33  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dingo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52
Prispevkov: 274
Aktiv.: 1.52
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poiskusi še mal WD40 pri obdelavi zraven špricnit, pa bo še boljš. Wink
_________________
Vedno me kaj zanima....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ljudsko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Prispevkov: 1184
Aktiv.: 7.73
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Mene pa zanima, če obstaja kakšen simulator, kot je CncSimulator za windows, ki bere hpgl (.plc) kodo. Ali pa če se da .plc kako pretvorit v .nc
Hvala.

_________________
return;
brake;


Nazadnje urejal/a ljudsko Ned Jan 31, 2010 11:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.35
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem imel WD-ja pri sebi...sem pa podmazal kar z bencinom za ZIPPO vžigalnike.... Mr. Green
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.28
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertzui- mene pa zanima, kakšen les uporabljaš za svoje umetnine.
Vem, da je dobra jevša, hrast, češnja, a je še kaj bolj dostopnega?

ljudsko- program, ki to podpira je mach3.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.35
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabim les, ki mi ga "tišler" šenka in "pohobla" Mr. Green

Trdota je res različna, paziti moraš na hitrost pomika, ker če ne ti ga ponavadi kar malo žge... Kar pa dobro izgleda pri določenih stvareh... pride res nor efekt...

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.11
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pr meni vedno tok leti, da nima cajta žgat. Pa če je rezkar prav nabrušen niti ne sme žgat.

Lese je pa čisto odvisno kaj pride pod roke. Konj je narejen na lipi, ki pa je malce premehka. Javor je pa zakon, lep in dovolj kompakten.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romc
Član
Član



Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Prispevkov: 447
Aktiv.: 2.52
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoš, če je tole aluninij poizkusi namesto
WD 40 raje z alkoholom. Sicer nevem kakšnim,
vem pa, da so pred leti uporabljali za vrtanje
v aluminij (špirit za ciklostilne stroje)

Lp, Romc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Prispevkov: 1184
Aktiv.: 7.73
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pukl je napisal/a:
ljudsko- program, ki to podpira je mach3.


pukl, do zdaj v tem programu nisem uspel simulirati hpgl kodo. Že v prvi vrstici mi napiše, da je napaka, ker je ne podpira. Obstaja kakšen poseben dodatek, postopek?

_________________
return;
brake;
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boriskozjan
Član
Član



Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Prispevkov: 957
Aktiv.: 6.58
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

romc je napisal/a:
Aljoš, če je tole aluninij poizkusi namesto
WD 40 raje z alkoholom. Sicer nevem kakšnim,
vem pa, da so pred leti uporabljali za vrtanje
v aluminij (špirit za ciklostilne stroje)

Lp, Romc


v WD40 je glavna učinkovina petrolej, prav petrolej pa ugodno vpliva na odrezovalni proces aluminija. Petrolej deluje kot mazilo, da se aluminij zaradi temperatur ne sprijemle z orodjem, alkohol pa ima bolj hladilno vlogo.
Po moje je petrolej bolj uporabn za to, ker alkohol prehitro hlapi...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.28
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede aluminija in njegove obdelave se za hlajenje in mazanje obnese NAFTA!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.35
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, nafta je kar uporabna...danes sem malo testiral...tudi WD ni slab...je pa res, da rezkam zelooo počasi in pa z rezkarjem ki je namenjen za TIV... Rolling Eyes


_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.28
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:09 am    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

qwertzui
Mene pa zanima, kakšen rezkar si uporabil pri izdelavi gravure konja?
A je mogoče polokrogel (ball) rezkar in kakšen premer?
Kako v Mach3-u rezkaš, z menjavo rezkarja?

ljudsko:
V Mach3 greš na FILE-IMPORT-HPLG/BMP/JPG-HPLG-BROWSE
vneseš file, ,ga spremeniš v G-kodo(TAP) in gasa!
('Boo hoo!')
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.11
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš novejši mach3 nima več import hpgl....

ZA relief sem pa uporabil ballnose rezkar 3mm. Pri reliefih ne menjavam rezkarja, saj uporabim takšen rezkar da ga ni treba Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.28
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja mogoče je to res, jaz imam Mach3 V1.83, zunaj je pa že verzija 3.042.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobek220
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jul 2009 9:21
Prispevkov: 192
Aktiv.: 1.40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Evo moj prvi poizkus rezkanja reliefa.

Rezkano z 1,5 mm rezkarjem z ravno glavo, diamantno nazobčanje, ker drugega nisem imel. Iščem pa ballnose rezkarje, tako da bo drugič boljše.
Za velikost 300x 230 mm cca 5 ur. Na največji globini cca 10mm.



IMG_1093_1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  522.75 KB
 Pogledana:  44 krat

IMG_1093_1.JPG



_________________
Kak je lepo ko je fajn
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 4 od 33

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group