www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem s prenosnikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gargamel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Aktiv.: 0.60
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:  Problem s prenosnikom Odgovori s citatom

Kolega ima problem s prenosnim računalnikom HP Compaq nx6110 . Vedno pogosteje mu noče zagnati sistema in mu javi napako:

not-system disk or disk error replace and strike any key when ready

To se včasih dogaja, včasih pa sistem zažene normalno. Sva že poskusila z zamenjavo trdega diska in z ponovno inštalacijo operacijskega sistema, vendar se problem še vedno pojavlja. Prav tako sem v Biosu že poskusil s povrnitvijo tovarniških nastavitev, kar prav tako ni obrodilo sadov. Dogaja se tudi da med uporabo računalnik preprosto zmrzne, ko pa ga na novo zaženeš pa spet javi omenjeno napako. Prav tako se je že zgodilo, da je računalnik zamrznil, ko pa je kolega odklopil napajalni kabel, pa je spet čudežno oživel.

Operacijski sistem je Win Xp Professional

Mogoče kdo ve v čem bi lahko bil problem?

Hvala lepa!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozabljena disketa v računalniku, pozabljen USB ključ v računalniku, zunanji disk, ....
Vse iz česar se računalnik lahko pobere. Ali pa res izdihajoč disk.
Nazaj na vrh
gargamel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila:  Problem s prenosnikom Odgovori s citatom

To je tudi meni najprej prišlo na misel, vendar ni nobena izmed teh stvari. Disk pa sva zamenjala 1 teden nazaj (kupila novega). Saj je stari izdahnil.
Gklemen
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 0:06
Aktiv.: 0.55
Kraj: Rogatec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem mel podoben problem, pa so bli rami krivi! Vzami najprej rame iz prvega slota ven in stestiraj rač, potem iz drugega slota,... malo se poigraj
Nazaj na vrh
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel isti problem pred kakimi 3 meseci in pri mojem primeru je bil kriv disk. Cimprej backup, format C: in na novo sistem ali pa samo nalozis kar si si prej arhiviral Smile ! Drugace pa novi disk, kar se mi zdi malo boljsa ideja, ker v prejsnem primeru samo podaljsas preden se ti bo disk sesul!

P.S: Imam pa HP nx6325 prenosnik!

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 1:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi dodal še nasvet, da poglej, če je kakšna posodobitev BIOS-a na voljo.

Sicer pa na kakšen HP servis pokliči, pa mogoče imajo tam izkušnje, kako najlažje tak problem rešiti.

Ko praviš, da si zamenjal disk.... Imel sem podoben primer, ko sem v, sicer nekoliko starejšega HP-ja, vgradil 160Gb disk, največji, ki je bil takrat na voljo.
Na tehnični podpori so mi pred tem sicer povedali, da je za tisti HP max. 120 Gb, ampak jaz sem bil, seveda, pametnejši. Sem vgradil disk, bios ga je videl v celoti, postavil sem sistem, gonilnike, programe, dal stranki v roke sistem "na ključ". Je delalo vse brezhibno kakšne 10 dni, potem pa se je pojavilo to kar opisuješ, ravno ko je bila stranka na službeni poti. d'oh! Potem smo dali nazaj stari disk in problemov ni bilo več. Seveda, je stari disk delal že prej brezhibno, problem je bila samo kapaciteta.
Nazaj na vrh
gargamel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 10:59 am    Naslov sporočila:  Problem s prenosnikom Odgovori s citatom

Mislim, da ni kriva kapaciteta diska, saj se je problem pojavljal že prej ko je bil disk še bistveno manjši od tega, ki je vgrajen sadaj.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 12:24 pm    Naslov sporočila:  Re: Problem s prenosnikom Odgovori s citatom

gargamel je napisal/a:
Mislim, da ni kriva kapaciteta diska, saj se je problem pojavljal že prej ko je bil disk še bistveno manjši od tega, ki je vgrajen sadaj.

Pecej verjetno res ni; ce bi bil v tem problem, potem ne bi delovalo nikoli, saj gre za dostop do istega dela diska, ne pa da nekaj casa dela, nekaj casa pa ne.

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar se trudim v pogon spraviti HP Compaq nx7400. Prva težava se je pojavila ko je crknil HDD. Vredu zamenjam disk, hočem naložiti XPje vendar neuspešno. Potem sem zvedel da je za napako kriva neka nastavitev SATA kontrolerja v BIOSu. Vredu jaz naložim XPje in potem so se začele težave. Računalnik ni imel nobenih driverjov, ko sem končno usposobil WiFi in se povezal na internet sem v upanju pričakoval da se bodo vsi driverji avtomatsko naložili ampak se niso!!! No naj povem da se je tudi meni ko sem prižgal računalnik pojavljal napis o tem da ne more najti diskov. Ko sem ga 100x prižgal in ugasnil se je računalnik naveličal in končno zbootal windowse.
Po nekaj urnem pregovarjanju računalnika (za driverje) sem obupal in sedaj grem od začetka z najnovejšimi posodobitvami BIOSa in SATA driverjov...
Mislim da je to res prava hiba HPja jaz sem se odločil da ne kupim nič drugega kot Dell.

zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.31
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej malo na HP strani, kjer so driverji za prenosnike. Za nekatere modele imajo tudi EXE, s katerim potem izvedeš komplet instalacijo driverjev iz njihovega strežnika
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Ravnokar se trudim v pogon spraviti HP Compaq nx7400. Prva težava se je pojavila ko je crknil HDD. Vredu zamenjam disk, hočem naložiti XPje vendar neuspešno. Potem sem zvedel da je za napako kriva neka nastavitev SATA kontrolerja v BIOSu. Vredu jaz naložim XPje in potem so se začele težave. Računalnik ni imel nobenih driverjov, ko sem končno usposobil WiFi in se povezal na internet sem v upanju pričakoval da se bodo vsi driverji avtomatsko naložili ampak se niso!!! No naj povem da se je tudi meni ko sem prižgal računalnik pojavljal napis o tem da ne more najti diskov. Ko sem ga 100x prižgal in ugasnil se je računalnik naveličal in končno zbootal windowse.
Po nekaj urnem pregovarjanju računalnika (za driverje) sem obupal in sedaj grem od začetka z najnovejšimi posodobitvami BIOSa in SATA driverjov...
Mislim da je to res prava hiba HPja jaz sem se odločil da ne kupim nič drugega kot Dell.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=1847095&prodTypeId=321957&prodSeriesId=1847094&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093

Čisto enostavno

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem ampak ni delovalo na XP-jih (nekompaktibilni hardware). Sedaj sem šel vse od začetka naložil Visto in začuda vse deluje.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni