|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 5:37 pm Naslov sporočila: FIAT Punto centralno zaklepanje |
|
|
Imam starejši model puntota in bi rad k že obstoječemu centralnemu zalepanju dodal daljinca. Oddajnik in sprejemnik prodajajo pri Conradu. Nekaj podobnega pa sem videl tudi v Velleman-ovem katalogu.
Ko sem danes "odprl" vrata avtomobila, da si ogledal samo delovanje, sem opazil, da ima konektor pri ključavnici kar 6 kablov. Prav tako mi je nerazumljivo, da nisem našel 12V. Pri merjenju napetosti za ele. pomik stekel nisem imel težav.
Verjetno je že kdo delal kaj podobnega. Če bo kaj pomagalo lahko poslikam.
Mogoče kakšna beseda o varnosti (ključ za vžig je kodiran).
Lp, CarpeD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skušaj najti "door lock rele" ali na netu poišči načrt. Običajno za zaklepanje ter odklepanje služita dva vodnika, ki se sklenjujeta proti masi. Če je tako (vsaj pri Swiftu je bilo tako) lahko te najdeš kar z avtomobilsko probno lampico ki jo daš na maso ter greš po žicah. Ko boš našel pravo se bo zaklenilo ali odklenilo. V prilogi za orientacijo kako je pri swiftu.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
suzuki_doorLock.pdf |
Velikost datoteke: |
23.63 KB |
Downloadano: |
38 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot vedno v pomoč priskoči stric Silvo. Že iščem, jutri testiram, pojutrišnjem komentiram. Mogoče se bo pa še kdo spravil v nadgradnjo.
Lp, CarpeD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2004 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Oddajnik in sprejemnik prodajajo pri Conradu. Nekaj podobnega pa sem videl tudi v Velleman-ovem katalogu. |
Pa zakaj ne bi vse skupaj sam naredil? Nekje na forumu je hardware za IR sprejemnik ter oddajnik. Mislim, da tam kjer sem pisal o rc5 protokolu. Malo modificiraš tisti protokol pa imaš lastno unikatno zadevo. Tako sem storil sam.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

|
Objavljeno: Pet Nov 05, 2004 5:49 pm Naslov sporočila: Nadgradnja centalnega zaklepanja FIAT Punto |
|
|
Danes sem se končno spravil v Fiat Vait servis po elektro načrt za centralno zaklepanje. Kljub slinastemu cmakanju: "Bi lahko ... " "Če se da ..." in "Oh kolk sem jaz bogi bogi ..." so me gladko zavrnili. Češ oni to plačujejo in če kej potrebujete pripeljite avto, pa bomo zrihtal (za dinarčke seveda). No saj bi bilo res čudno, če bi danes še kaj dobil zastonj.
Plan B: Opremljen z V-m, "brikami" in rezervnimi varovalkami sem se spravil nad tistih 6 vodnikov, ki vodijo v centralno zaklepanje v vratih. Po pol ure merjenja in praskanja po glavi ...
Rezultat:
barva vodnika : funkcija
1. zelena : nimam pojma
2. črna : masa
3. bela : 4,3V pri odklenjenih / 0V pri zaklenjenih vratih
4. modra : 0V pri odklenjenih / 4,3V pri zaklenjeni vratih
5. siva : pulz za zaklepanje vrat - 12V cca. 0,5 sek
6. rumena : pulz za odklepanje vrat
Finale:
Če za trenutek kratko sklenemo maso in siv vodnih se vsa vrata zaklenejo. Če pa to naredimo z rumenim se odklenejo.
Kako preprosto, ko že veš.
"Črnogorca" in sprejemnik sem kupil v ICju (Veleman-ov KIT - 433MHz). Trenutno dela na 10m, čeprav sem mislil, da bo kakšen meter več. Skupna cena cca 7k sit.
P.S. Ko sem na www.avtomobilizem.com iskal načrte sem opazil, da takšno nadgradnjo dela 100 ljudi. A večinoma samo sprašujejo kako. Nikjer konkretne rešitve. Razen na www.elektronik.si seveda.
lp, CarpeD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni