Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cesnik Neznanec

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 1:12 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 1:33 am Naslov sporočila: NTLDR is missing |
|
|
Živjo, Problem je >NTLDR is missing<.
No pa naj malo bolj opišem. Imam 2 diska v računalniku. Do zdaj sem imel enega za win(XP). drugega pa sam za plac(brez win). Mi je delalo vse normalno. Ko pa sem želel tudi na drugega naložit xp-je, mi je po formatiranju diska javilo sledečo napako: ntldr is missing. Po nasvetih >strica googla< sem probal use mogoče( fixboot, fixmbr, format diska). Probal sem tudi kopirat -ntldr in -ntldr.com datoteki v repair consoli( kao en dos), vendar mi ni uspelo, ker sploh ne najde CD-roma. Ne vem več kaj naj poskusim.
Če ma kdo kakšno idejo, naj prosim napiše.
Že vnaprej se zahvaljujem za morebitne odgovore.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 2:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi najbolj preprosta varianta, glede na to, kaj vse si že poskusil, da vzameš disk ven, greš do kolega, ki ima winXP delujoče, priklopiš zraven disk, skopiraš gor ntldr in držiš pesti, da to bo doma spet delovalo.
lp, Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Zaženi še enkrat instalacijo. Imel boš dve "ponudbi" za popravilo, prvo preskočiš in nato vzameš drugo ponudbo. Če je narobe samo to, da ti manjka NTLDR ti bo to instalacija popravila, če pa se vsa stvar napačno nalaga in je privzet napačen disk ... potem pa moraš pogledat tam.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
refosk Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2003 20:45 Prispevkov: 61 Aktiv.: 0.26 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče moraš pa v biosu izbrati drug disk za bootanje ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glavič Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12 Prispevkov: 321 Aktiv.: 1.35 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot je rekel bero, le da ti disk samo priklopiš na drug računalnik, in ti bo ob bootu ta računalnik popravil tvoj sistem. Ko pride v windowse, ugasneš in daš v svoj računalnik. Deluje čudovito.
Če imaš pa kakšno raid polje ti je pa lažje kot je rekel bungee. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cesnik Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2009 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej vsem hvala za odgovore.
Probal sem vse, vendar mi še vedno ni uspelo rešit problema. Se bom probal še kaj igrat z nastavitvami, vendar dvomim da bom kaj rešil. Disk bo žal še naprej ostal >slave<.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glavič Član

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
ERD commander dobi, pa naredi system restore. To ti bo sigurno delovalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
meni ni čisto jasno - a prideš vsaj v eno instalacijo ? namreč če si hotel namestiti XP tudi na drug HDD, potem si ob zagonu dobil boot meni, kjer izbiraš v katere winse hočeš. A ta meni imaš ?
In to kar praviš da po formatiranju ...kako si pa formatiral ? Saj windows namestitev formatira v postopku instalacije... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
NTLDR is missing pomeni da so ti padli Windowsi! Poskusi ponovni namestit Windows XP, predvidevam da imaš WinXP Prof. Ker se to pri njih rado zgodi! Rešitev: namestitev novih Windows-ov. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glavič Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cesnik Neznanec

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da malo bolj opišem. Jaz nimam nobenih xp na disku, zato sem začel z instalacijo. Izbral sem fresh copy, nato je začel formatirat disk. Ko je končalo se PC resitira, nato bi moralo nadaljevat z setupom, vendar mi napiše: >ntldr is mising...<
Bom pa zdaj probal z ERD commanderjem.
Zaželite mi sreče
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš 2 HDD-ja v računalniku ali mogoče pozabljen zunanji disk / USB ključ v USB-ju lahko boot-aš iz napačnega pogona. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cesnik Neznanec

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z veseljem vam sporočam da je zadeva popravljena.
z ERD commanderjem sem zbrisal eno particijo na disku(sem imel 2). Se mi zdi mal čudno ker prej mi ni delalo težav.
No ja, samo da zadeva deluje
Še enkrat vsem hvala za pomoč.
LP, urban |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|