www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

mega8, 2313 in rs232

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marki14
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jan 2009 14:39
Aktiv.: 0.09
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 4:24 pm    Naslov sporočila:  mega8, 2313 in rs232 Odgovori s citatom

Na AVR 2313 sem napisal par stvari za komunikacijo z GSM modulom prek rs232. Sedaj sem presel na MEGA8 in komunikacija ne dela vec. Ce MEGA8 povezem na racunalnik na teminalu se normalno kaže, če speljem isto povezavo v GSM, ne dela nic. V racunalnik pride koda iz mikrokrmilnika normalno (recimo atd01511512;), tudi ce iz racunalnika to kodo posljem v modul je vse OK. Imam zunanji kvarc na 6MHz. Vse ostalo deluje kot mora, ce uporabim 2313 tudi dela kot mora, le MEGA8...
Kakrsenkoli namig dobrodosel, ker se mi ze dviga temperatura....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš hardvesko zadevo pravilno povezano?

Si imel obakrat enako frekvenco zunanjega kvarca? Mogoče zadeva odstopa pri baud rate hitrosti, računalnik še prebavi, gsm modul pa ne več.

Marki14
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hardver je enak kot prej pri 2313. Delam na MiniPin razvojni plosci.
Nazaj na vrh
Marki14
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V navodilih za PROFI GSM modul je bilo zamenjano RX in TX. Z zamenjavo mikrokontrolerja sem naredil tudi nov kabel (po navodilih izdelovalca) in to je bila napaka!
Nazaj na vrh
DejanX
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09
Aktiv.: 0.35
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marki14 je napisal/a:
V navodilih za PROFI GSM modul je bilo zamenjano RX in TX. Z zamenjavo mikrokontrolerja sem naredil tudi nov kabel (po navodilih izdelovalca) in to je bila napaka!

RX in TX sta označena glede na napravo. Za to pa moraš obrniti ko povezuješ dve napravi skupaj.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni