|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mzmarez Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 12:03 am Naslov sporočila: Predelava driverja za windows 8 ? |
|
|
Na malo starejši prenosnik Prestigio Nobile 1590W (Pentium M procesor 1,86GHz)sem instaliral windows 8 (osnovno varianto). Kjub temu da je prenosnik že malo starejši mislim, da še ni za staro šaro. Uspelo mi je instalirati zvočno in in mrežno kartico, ki jo instalacijski program ni našel, zataknilo pa se je pri grafični kartici . Prenosnik ima dve notranjo na osnovni plošči intel GMA900 (slabša) in zunanjo Nvidia Geforce GO6600-preklop s stikalom. Problem je v tem, da osmica podpira le kartice z WDDM (windows display driver model)1.2 . Moja pa podpira le 1.0. Pri sedmici, ki podpira tudi 1.0, sem lahko instaliral brez problema z driverji XP-jev (novejši ne obstajajo), osmica pa to onemogoča. Tako je grafična kartica podprta le z Microsoftovim univerzalnim driverjem, ki pa ne omogoča dostojnega delovanja. Ramišljam, ali je možno s predelavo driverja prepričati operacijski sistem, da bi mi delal pravi driver za kartico.
Pripis: Računalnika ne uporabljam za igranja igric in mi grafične izboljšave, ki jih nudi 1.2 verzija ne pomeni nič. Računalniku pa bi na ta način podajšal življensko dobo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mzmarez Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem sem rešil z malo "šofiranja" in prenosniku sem podaljšal življensko dobo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
386.34 KB |
Pogledana: |
54 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj je samo še vprašanje časa kdaj boš pobrisal 8 in naložil 7, pri meni je to trajalo 2 dni.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mzmarez Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob instalaciji sistema sem prvo naložil start menu(delovanje podobno w7-XP). Če bom ugotovil, da sistem ni počasnejši kot sedmica, potem ni šans , da bi ga zavrgel. Prvo pa ga bom poizkusil registrirati off line. Enterprise verzijo mi je na drugem računalniku že uspelo tako registrirati. Te verzije pa mi še ni uspelo. Imam pa namen osmico preizkusiti tudi na dveh starejših računalnikih Pentium4 2000MHz. Ker končna verzija na takšno staro škatlo ne prime, sem instaliral verzijo Consumer Preview(build8250). Ugotovil sem, da sistem deluje precej dobro (hitro se odziva), vendar sem ga prvotno zavrgel, ker mi ni uspelo naložiti driverjev za strarejše grafične kartice. Če mi bo to uspelo na ostalih grafičnih ploščah, ki jih windowsi 8 uradno ne podpirajo, instalirati uradne gonilnike za drug sistem (npr XP) ni razloga , da ne bi windowsi 8 tekli tudi na teh dveh mašinah. V delavnici imam eno takšno staro mašino. Ker so bili driverji Microsoftovi nisem mogel gledati niti tv preko računalnika. V Xp-jih( v P3 700MHz sem tv lahko brez problema gledal) in w7 sem brez problema gledal tv tudi na 2000MHz P4). Te novitete pa, ki jih imajo w8, me niti ne zanimajo kaj dosti. Bistveno je, da programi delujejo v tem novem sistemu po možnosti kar najhitreje. Kolikor sem uspel iz raznih razprav na forumih razbrati, naj bi osmica delovala hitreje, kot sedmica. Torej če stvar deluje v sedmici in to dejansko deluje, potem je pozitivno, če sistem malo pohitrim in povrhu je to še novejši sistem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni