|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 6:33 pm Naslov sporočila: Blue screen 0x0000007B |
|
|
Stvar je taka. Na delavniškem računalniku mi je odpovedal trdi disk na katerem so bili Windows XP. Ker XP nujno potrebujem in je bil moj prenosnik potreben ponovnega nalaganja sem se odločil, da bom nanj poleg Windows 7 naložil še XP. Do tu je vse lepo in prav.
Najprej naložim 7 zraven še sformatiram ter razparticioniram, tako da ima vsak sistem svojo particijo. 7 se nato naloži brez težav. Nato naložim še XP, tudi brez težav. Restartam in seveda ni izbire med sistemoma, brez pogojno se je zagnal XP. Hočem v BMR dodat izbiro, ampak ne deluje. XP vstraja. Poskusim še enkrat naložiti, da bi stvar naredil točno po navodilih. 7 ponovno brez težav. Pri XP je sredi inštalacije zamrznilo in to vsakič. Sedaj na zmrzuje, pač pa po restartu izpljune prokleti eror. Spreminjal nisem nič ne BIOS-a ne nič. Restora ne morem narediti, ker sistem seveda ne deluje. Virus siguro ne more biti, ker med tem interneta skoraj nisem uporabljal sploh pa ne raznih čudnih strani. Torej navodila na Microsoft so očitno neuporabna.
Prosim za predloge in pomoč, ker sem ti pred . _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Poskusim še enkrat naložiti, da bi stvar naredil točno po navodilih. 7 ponovno brez težav. Pri XP je sredi inštalacije zamrznilo in to vsakič. Sedaj na zmrzuje, pač pa po restartu izpljune prokleti eror. Spreminjal nisem nič ne BIOS-a ne nič. Restora ne morem narediti, ker sistem seveda ne deluje. Torej navodila na Microsoft so očitno neuporabna.
|
Si poskusil da bo prvo namestil xp in šele nato windows 7?
EDIT: Prosim da prilimaš še link od teh neuporabnih windows navodil, pa ponavadi se tudi pove kakšen je tisti prekleti error.
Če hočeš brez komplikacij, vse skupaj sformatiraj, naredi particije in prvo namesti xp, nato windows 7.
Če ne, daj sedaj windows 7 live cd notrer in pojdi v CMD in vpiši tole:
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd
Če se ti potem prižge direktno windows xp, nanj namesti EasyBCD in potem se boš pa že znašel naprej.
Nazadnje urejal/a . Sre Okt 17, 2012 6:46 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamešal si vrstni red instalacije. Najprej XP, nato 7. Žal je tako. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
V naslovu teme je eror.
Ja tisto v cmd bi bilo uporabno, če bi bil XP še nameščen, a sem tisto že na Microsoftu žal prepozno opazil, ker takrat sem že hotel ponovno naložit pa ni uspelo.
klik
Sem že poskušal naprej XP pa potem 7 pa vseeno ne gre. Bom sedaj še enkrat. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem formatiral disk v drugem PC-ju pa se vedno javi eror tudi, ce hocem najprej XP nalozit. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si zbrisal tudi skrito particijo? Sedmica na disk naredi skrito particijo, katere ne vidiš v raziskovalcu, moraš iti v skrbniška orodja/Upravljanje računalnika/upravljanej diskov. Tam izbriši vse particije, potem daj disk v PC in iz XP namestitve naredi eno particijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem, ker sem brisal v disc managerju. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si prepričan, da je z diskom in/ali matično ploščo vse v redu? To isto napako izpljune tudi v primeru težav s strojno opremo - se pravi diskom ali matično ploščo (krmilnik za diskovje).
Disk si preveril z diagnostičnim programom? Možnost da ti je kaj "crknilo" med nalaganjem sistema na novo je sicer minorna, pa vseeno. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem nic preverjal. Disk je pol leta star OCZ SSD. Mozno, da je kriv disk. Mi je pa tudi 7 po veckrat na teden javilo kar sredi uporabe blue screen, le kode napake ne vem vec. Kaj priporocate za test diska, po moznosti nekaj takega, da ni treba nalagat sistema? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi diagnostična orodja ponuja proizvajalec diskov na svojem support portalu. Kateri disk imaš?
Vsekakor pa modri zasloni v Win7 niso nekaj običajnega... _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat.
Nazadnje urejal/a elson2k Sre Okt 17, 2012 10:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Nisem nic preverjal. Disk je pol leta star OCZ SSD. |
Vertex II ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vtakni ga v eno mašino s windowsi in ga stestiraš z namenskim programom, lahko pa tudi s temle. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ponavadi testiral s tem čudesom; http://www.hdtune.com/
Predvsem me je zanimal zavihek "Health". _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
@VolkD Tako je. Ce je disk bom verjetno tudi jaz doplacal za intel. Saj dokler je v garanciji gre, samo potem...
Jutri stestiram na drugem PC in porocam. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim je v biosu ena nastavitev za disk, spremeniš nastavitev in ti bi moralo it dalje. (lahko da ti potem pa win 7 ne bo hotelo instalirat) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni