|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 11:42 am Naslov sporočila: AVG 7.0 Free |
|
|
GRISOFT je zastonj ponudil nekdaj plačljivo verzijo AVG 7.0. katera ima kar precej prednosti glede na prejšno 6.0 . Sam sem ravnokar naredil instalacijo. Če imate instalirano 6.0 jo samodejno odstrani. Povezava na download. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 2:42 pm Naslov sporočila: :)) |
|
|
Edino problem je ker ne odstrani VSEH virusov.
V tem trenutku sta aktualna:
NOD32
AVAST (za HOME je FREE)
pa se zraven SPY BOOT.
lp
Greg |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko imam sam izkušnje z AVG-jem dela zadovoljivo. Res, pa da računalnik uporabljam bolj za resno delo, tako da razno "basanje" vsemogočega ne pride v poštev. Pošto na free poštnih predalih berem izključno preko spletnih vmesnikov. Pošto katero imam nastavljeno preko email odjemacev pa je vsaj dvakrat čekirana. Na poštnem strežniku ter na samem PC-ju. Glede samega AVG 7.0 mislim, da so pri tej verziji na razpolago dnevne posodobitve. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam NOD32 že drugo leto brez, da bi staknil kakršni koli virus. Tako da ga priporočam.
Svaku, ki je hotel zastonj verzijo sem pred časom naložil AVG. Verzijo 6. No pred kakimi 3 tedni sem moral njegov računalnik očistiti zalege, ki jo je staknil kljub naloženemu protivirusnemu programu. Tako, da me AVG ni popolnoma prepričal Ja definicije imel celo zadnje.
Viruse sem odstranil z Panda AV, ki omogoča pregled računalnika na daljavo z obiskom njihove Web strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
V tem trenutku sta aktualna:
NOD32
AVAST (za HOME je FREE) |
Poleg nod32-a sta sigurno na vrhu lestvic, ki so testirali antivirusne programe tudi BitDefender in Kaspersky.
Po testih AVG ni ravno v špici, je pa v zlati sredini.
Sam sem največ uporabljal AVG 6.0, sedaj BitDefender. Kaspersky pa je imel v vmesniku "miljon" nastavitev in se mi ni dalo ubadat z njim. Nod32 pa mi je nekaj nagajal in imel dolgotrajen zagon, tako da sem se ga naveličal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na uspešnost antivirusnih programov vpliva več faktorjev. Eden iz med poglavitih je v kakem času so izdelovalci protivirusnih programov o "epidemiji" obveščeni ter tudi to, kje se je "epidemija" pojavila. Lahko povem, da se je pri zadnjem virusu "I-Worm/Bagle.AX" vsaj v mojem primeru AVG bolje odrezal od Kaspersky-a. V enem primeru mi je namreč prišel skozi. Prestregel pa ga je AVG. Poštni stežnik pa ima ponudnik zaščiten s Kaspersky-m. Vrjamem tudi, da je bil redno posodobljen saj ga tudi trži. Osebno antivirusni program ocenjujem tudi po tem kako obremenjuje sistem. Torej, da "počasnega" stroja ne naredi še bolj počasnega ali celo "nesposobnega" za delo. AVG ne "zavira" dosti v primerjavi z kakim Nortonom katerega na PC nižji 500Mhz skoraj nesmiselno dajat. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2004 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mimo najboljšega antivirusnega programa je možno spraviti virus, seveda pa je za to kriv uporabnik, ki "dovoli" računalniku oziroma "programčkom" da to storijo. Saj veste, razne priponke in mamljive zadeve na nekaterih spletnih straneh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domen Član

Pridružen-a: Sob 09 Okt 2004 20:12 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: mislinjska občina
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2004 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
imam avg 7 pa mi je spustil skozi 2 virusa, potem pa sem inštaliral avast AV ki je pa tega našel.
ne panda ne avg ga pa nista??!!
drgač pa avg zelo malo obremenjuje sistem in ima hitri pregled računalnika, je pa po testih nekje v zlati sredini kot je že rekel predhodnik pred mano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pogojnik Član

Pridružen-a: Sre 20 Okt 2004 21:56 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2004 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
na naslovu http://www.ewido.net/en/ je nekakšen testni virus. Pa menda tudi dober anti-trojan, ki pa dela samo od Win 2k naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni