www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

k600i

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:39 pm    Naslov sporočila:  k600i Odgovori s citatom

Ko vklopim telefon, se pojavi bel zaslon, ki čez par sekund ugasne in potem se vidi samo še backlight od lcd-ja. d'oh! Potem je popolnoma neodziven in se ga ne da niti izklopiti, ne da bi vzel ven baterijo.
Enak vzorec je tudi, če ga priklopim na polnilec. Torej, če je ugasnjen, pa ga dam polnit, ne napiše niti "charging" ampak se prav tako pojavi WSOD (white screen of death).

Na internetu sem našel tole razlago:
"The "white screen of death" (WSOD) is usually caused by a corrupt FS partition in your phone's internal memory, pretty much like a corrupt windows harddrive. The white flashing indicates that the phone is trying to salvage this partition, but in some cases, it can't. The problem can be caused by various factors, like ripping out the battery without turning off the phone, removing a sync cable without properly releasing it in windows, etc.

So yes, reflashing Main+FS (which is what you need to do if this is the case) removes all settings, contacts, messages, files, etc. that are in the phone."

Problem je nastal, ko sem hotel zamenjati SIM, kartico. Verjetno sem prehitro vzel ven baterijo Brick wall in sedaj sem brez SMS, imenika, koledarja in kar je najhuje, parih beležk z podatki, ki bi jih zelo rad rešil.

Če primerjam to z odpovedjo diska pri PC, je tam vedno možno reševat podatke. Zato nočem kar na hitro naredit reflash, ker potem bo pa tudi tisto, kar je morda še ostalo, šlo adijo.

Povprašal sem po servisih in pri Kotar-ju so mi rekli, da je potrebno nek čip zraven prispajkat, vendar je problem še zmeraj na meji rešljivosti. Bolj zgovorni, kateri čip, niso bili, samo ceno so mi povedali, da mi je bilo kar slabo.

Ali ima kdo kakšen nasvet.

Lp, Gašper.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edini pameten nasvet je da bi moral že prej poskrbeti za backup. Wink
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najpogostejša napaka je podobna pri K610i, v 70% se da popraviti in se ne izgubi podatkov!
Lahko poskusim tudi z K600..mogoče je pa to to?!

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa odlotaš ven flash, najdeš datasheet, ga priključiš. Lahko na mikrokontroler in sekvenčno preneseš byte po byte na PC in shraniš v fajl. Potem pa po fajlu iščeš enako kot na HDD v RAW mode... Besedilo in telefonske najdeš brez problema, ker skoraj sigurno ni kriptirano ali kompresirano.

Pri Kotarju bi verjetno na sistemsko vodilo dali en mikrokontroler ali emulator in glavni procesor od telefona dali v spanje. S tem je dosežen enak učinek kot če flash ven vzameš.

Delajte backup ljudje!!! In na HDD in na telefonu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 490 dni