www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DV kamera in število pikslov CCD-ja ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:  DV kamera in število pikslov CCD-ja ? Odgovori s citatom

Zanimam se za nakup DV kamere in to predvsem Canonove. Ker pa Canon ponuja nekatere kamere z CCD-ji ki imajo 1 mio pik, me bega, če se to na kakovosti posnetka tudi kaj bistveno pozna.
Dobro vemo da DV kamera zajema z resolucijo 720x576 in da je običajnih 0,8 mio pik CCD-ja ravno dovolj, vendar pa se s snemanjem v formatu 16/9 to nekoliko spremeni.
Mnenja sem, da je za snemane v širokem formatu bolj primerna kamera z 1 mio pikami kot tiste z 0,8 mio pikami, vendar bi rad o tem dobil mnenja in izkušnje drugih.
Zanimam pa se za naklup kamere Canon MD235

zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2009 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno pogosteje se dodajajo pike tudi zaradi možnosti fotografiranja. Poleg golega komercialnega natega, se razume.
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta kamera nima možnosti fotografiranja, tako, da ta verjetnost odpade.
Bolj me muči to, ali bom z nakupom te kamere za snemane izključno v formatu 16/9 kaj pridobil na kvaliteti videa, ali ne.
Opazil pa sem, da ima ta model nekakšen smart zoom zaradi večjega CCD-ja. Ampak, ali je to vse. Če je to res, potem se mi nabava take videokamere ne izplača.
Ima kdo sploh kakšno novejšo DV kamero in snema v 16/9 formatu?
Na kakšen način ga snema? Leter box ali anamorfno?

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

o nakupu kakšne HD kamere nisi razmišljal? Če kupuješ dolgoročno razmisli. HD ima le dosti več pikslov in s tem boljšo kvaliteto slike. res je pa da je cena večja.
več pikslov imajo standardne kamere zaradi možnosti slikanja, pa tudi zaradi softwarske stabilizacije slike. Seveda je boljše imeti optično stabilizacijo, ampak bolje nekaj kot nič.
Mislim da je tukaj spet standardno kolikor denarja, taka kvaliteta. Vprašanje je zakaj jo boš rabil. Če bo za zaj**ancijo, potem je poceni dobra, za resne zadeve bi pa jaz dal "malce" več in nabavil HD kamero z optično stabilizacijo slike.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi imel "neomejeno" količino sredstev (beri €) bi se vsekakor odločil za HD kamero. Slednje so res drage, a še dražja je po tem oprema za montažo (amatersko) in predvajanje na ustreznem TV-ju ter predvajalniku...
Torej, vrnimo se na realna tla...
Kot sem omenil ... če. Trenutno pa ugotavljam, da tistih nekaj kilo pik več, za mojo potrebo (snemana družinskih dogodkov) ne bo vplivalo, zato se sedaj osredotočam le na DV kamere ki snemajo v formatu 16/9 in to anamorfno.
Vsekakor bo kakršnakoli DV kamera boljša od trenutne VHS ki jo uporabljam.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gotovo. Mogoče ne bi bilo narobe le na internetu poiščeš kakšne teste določenih modelov, ki jih je moč dobiti pri nas in so v tvojem cenovnem rangu, pa tako vidiš katerega se splača.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni