|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2004 9:54 pm Naslov sporočila: Zanimiva poslovna praksa |
|
|
K pisanju tegale me je pripravila poteza nemškega založnika radioamaterske revije. Na omenjeno revijo sem sicer naročen že par let in se mi je zdela praksa plačevanja nekako normalna. Računi namreč prihajajo nekje v sredini naročniškega obdobja, torej po poslanih cca 5 revijah.
Revija pa ima tudi neke vrste prodajni oddelek v katerem prodajajo predvsem težje dobavljiv specifični material namenjen samogradnjam in nekatere kit komplete. Obstaja pa možnost plačevanja s kreditnimi karticami in kot nek naročniški bonus tudi možnost plačila na podlagi računa. Ker se sam plačil s kreditnimi karticami preko interneta izogibam, sem se odločil poskusiti ponujeno zadnjo možnost. Naročil sem željene kose in čakal, kaj se bo zgodilo. Nekako po domači praksi sem pričakoval, da mi bodo poslali račun in na podlagi sprovedenega plačila še naročeno blago. Vendar danes po petih dneh od naročila (vmes je bil vikend) v nabiralniku dobim paket z naročenim in priložen račun.
Poteza me je milo rečeno pozitivno presenetila. Če pomislim na to, da sem imel pred časom pri tukaj na forumu večkrat omenjanem trgovcu problem nakupa z naročilnico (baje je njihova praksa takšna, da ob prvem nakupu zahtevajo plačilo po predračunu - kot da ob drugem ne bi mogel postati neplačnik - iskano sem potem nabavil (in mimogrede, plačano je bilo v roku) drugje) je zgoraj omenjeno še bolj zanimivo.
No, naj bo tole vsaj za primer pozitivnega ravnanja.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2004 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ej Frenki, to pa so radioamaterji kjer veljajo malo drugačna zaupanja kot........  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni