www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cena posilke vzorcev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ma73
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2004 10:07 pm    Naslov sporočila:  Cena posilke vzorcev Odgovori s citatom

Pozdrav!

Mene pa zanima, če naročiš pri na primer MAxim firmi IC-jev
vzorce, a je vse brezplačno vključno s poštino ali je potrebno
potem kaj plačati?
Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2004 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če so sedaj kake spremembe - kakega pol leta nazaj ko sem sam naročil ni bilo nobenih stroškov. Vem sicer za primer (Lojz s foruma) Mislim, da je naročil vzorce pri Intersil-u. Pošta je prišla avionsko. Naša požrešna država mu je hotela zaračunat carisnke stroške. Po kar nekaj telefoskih razgovorih je tisto dobil brez carine. Več o tem zapletu ti lahko pove Lojz.
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2004 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Microchip-u tudi dobiš vzorce zastonj in brez poštnine.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gorjanc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Jan 2004 16:21
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2004 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dobil pošilko vzorcev prejšni teden brez da bi karkoli plačal tudi težav nisem imel nikakeršnih. Še to mislim da imajo pri maximu kar prakso da vzorce pošlejo v 2 ali več pošiljkah.
Nazaj na vrh
ma73
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 14, 2004 8:15 pm    Naslov sporočila:  brezplačni primerki čipov Odgovori s citatom

Pozdrav!

No sem probal dobiti kakšen primerek od National Semiconductors, pa
sem vse lepo spolnil in potrdil z emailom na njihovi www strani. Potem pa glej ga vraga, čez en dan
me obvestijo, da imajo za Slovenijo distributerja. OK pogledam kdo je in ga
pokličem. Smile Potem pa še težav ni konec...oglasi se prijazen gospod, ki mi
pove, da lahko kupim čipe v eni (da ne delam reklame) izmed trgovin v LJ. O brezplačnih vzorcih pa
ni vedel ničesar in da jih tudi nikoli ni bilo Evil or Very Mad .
No pa še nisem končal d'oh! , napišem še email v Nat. Semic. pa po enem tednu še
ni odgovora. Mad Very Happy in ga verjetno tudi ne bo.

A ima kdo podobno izkušnjo z omenjeno firmo?

lp
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70830.71

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 14, 2004 10:24 pm    Naslov sporočila:  Atmel Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
cipko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19
Aktiv.: 0.58
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2004 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z atmellom sem imel podoben pripetljaj, kot ga je opisal ma73!. Distributer je v Zagrebu in ti omogoči, da kupiš vzorce po "ugodni" ceni, ki pa je bila za običajna 2051 oz. 4051 višja, kot če jih naročiš pri svet elektronike. Torej, z atmellom nima smisla poskušati.
Pri maximu pa dobiš vse - in to zastonj. Če slučajno nimajo na zalogi, te obvestijo in ko je material, ti pošljejo.

LP, Cipko
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2004 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem dobo DS1820, ter odperem koverto in mi prvo ven pade kos plastike Sad no in zatem še 2 DS1820 na srečo z njima ni bilo nič narobe samo ona škatlica v kateri sta bila, je bila cela polomljena. Mogoče je poštar strl ko je okoli nosil. Eh saj vseeno glavno da sem dobo Drool
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2004 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena informacija za vse ki bi radi naročili vzorce ... Pošilja jih tudi VISHAY ( www.vishay.com ). Sam sem jih naročil preko firme, nanje pa sem čakal okrog 3 mesece, tako da sem zadevo že odpisal. Mislim da je zadeva prišla direktno, brez Slovenskega posrednika.

LP, Peter
Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2004 2:47 pm    Naslov sporočila:  Brrr, malo ste hecni Odgovori s citatom

Hm, glede na poste zgoraj, se mi zdi da ste falil namen vzorcev.

Vzorce ponavadi iscem takrat, ko teh komponent ne morem dobiti drugače (kupiti v SLO, EU).
In to je tudi namen. Applause

Vidim pa da nekateri uporabljate ta nacin kot FREE trgovino za komponente. Mr. Green
To pa mi je neumno. d'oh!

lp
Greg
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70830.71

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2004 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
ma73
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2004 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čip, ki bi ga naj dobil v trgovini še za enkrat nimajo v trgovini, da se ga pa naročit
seveda če vzameš 100kosov. Za mene je 100 kosov malo preveč, ker se nisem imel možnosti niti sprobati, če bi stvar za katero bi s tem delovalo tudi v praksi.
Nisem pa imel namena, da bi ta čip dobil brezplačno. Če kdo to dela je res brezveze. Sam se mi je pa zdelo brezveze, če te napotijo k distributerju za
njihovo firmo, potem pa malo manjka pa bi rekel, da sploh ne pozna za
katero firmo je distributer, ne pa da bi vedel karkoli o čipu, ki ga ponuja firma
na www straneh!!

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni