www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows backup software

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:47 pm    Naslov sporočila:  Windows backup software Odgovori s citatom

Kar nekaj časa sem uspešno uporabljal Acronis TrueImage, odkar pa sem menjal mamoplato in CPU mi ne dela več (unable to create volume snapshot) ne naredi slike in tudi boot iz CD-ja (tudi starejše verzije) noče obnovit slike (po začetnem skeniranju enostavno PC resetira).
Torej - ne mislim se več ukvarjat s tem zato me zanima kateri program vi uporabljate za izdelavo varnostne kopije pogona C (upam da se ne zanašate na system restore Rolling Eyes ) ? Kakšen nortn ghost ? Kaj drugega ? Mora pa biti zanesljiv, kar acronis očitno ni več... Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Tudi jaz sem imel problem z Acronisom, na laptopu, ker mi ni in ni "videl" pekača, da bi lahko zapekel image.

Ker imam Visto, sem uporabil kar Windows Complete PC Backup and Restore Image (Control Panel > System and Maintenance > Backup and Restore Center). Sem bil tudi skeptičen na začetku, tako, da sem na hitro postavil sistem, 2 particiji, naredil image iz sistemske particije na ta drugo. Potem sem podrl sistemsko in šel delat restore. Je šlo brez problema.
Microsoft se hvali, da je ta backup na Visti, ki naredi Windows image file (WIM), file-based in ne image-based, kar pomeni, da ti fajlov, ki si jih shranil na particiji ali disku, po tem, ko si naredil backup, ob reševnju ne bo povozil. Nisem pa tega še preizkusil.

lp, Gašper

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, jaz imam (še) XP-je. Z Visto imam do sedaj slabe izkušnje. Res pa je da na novi plati še nisem preskusil---lahko da celo bolje dela...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni