|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:47 pm Naslov sporočila: Windows backup software |
|
|
Kar nekaj časa sem uspešno uporabljal Acronis TrueImage, odkar pa sem menjal mamoplato in CPU mi ne dela več (unable to create volume snapshot) ne naredi slike in tudi boot iz CD-ja (tudi starejše verzije) noče obnovit slike (po začetnem skeniranju enostavno PC resetira).
Torej - ne mislim se več ukvarjat s tem zato me zanima kateri program vi uporabljate za izdelavo varnostne kopije pogona C (upam da se ne zanašate na system restore ) ? Kakšen nortn ghost ? Kaj drugega ? Mora pa biti zanesljiv, kar acronis očitno ni več...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Tudi jaz sem imel problem z Acronisom, na laptopu, ker mi ni in ni "videl" pekača, da bi lahko zapekel image.
Ker imam Visto, sem uporabil kar Windows Complete PC Backup and Restore Image (Control Panel > System and Maintenance > Backup and Restore Center). Sem bil tudi skeptičen na začetku, tako, da sem na hitro postavil sistem, 2 particiji, naredil image iz sistemske particije na ta drugo. Potem sem podrl sistemsko in šel delat restore. Je šlo brez problema.
Microsoft se hvali, da je ta backup na Visti, ki naredi Windows image file (WIM), file-based in ne image-based, kar pomeni, da ti fajlov, ki si jih shranil na particiji ali disku, po tem, ko si naredil backup, ob reševnju ne bo povozil. Nisem pa tega še preizkusil.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
no, jaz imam (še) XP-je. Z Visto imam do sedaj slabe izkušnje. Res pa je da na novi plati še nisem preskusil---lahko da celo bolje dela... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni