|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:15 pm Naslov sporočila: Windows Media player in avtomatski zagon |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, če je možno v Windows Media Playerju nastaviti povezavo na določen spletni radio tako, da se ob zagonu računalnika zažene tudi WMP (to ni težava - Startup dela BP), samo želel bi da se še vzpostavi povezava na link, ali mp3...
Google ne najde nič uporabnega...tako da, če ima kdo kakšen predlog se priporočam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.07 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi naredil bljižnico in na koncu povezave do programa dodal še pot do tvoje želene datoteke, ki jo hočeš odpreti bi mogoče delovalo. Potem to bljižnico vržeš v startup mapo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kljuka Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 19:37 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da odpreš povezavo v Windows Media Player-ju. Potem odpreš Upravitelja opravil (CTRL+ALT+DELETE) in odpreš zavihek procesi. Zgoraj klikneš na pogled in izbira stolpcev in obkljukaš Command Line. Potem poiščeš proces wmplayer.exe ter kopiraš command line. To potem zaženeš ob zagonu računalnika  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.48 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si poskusil dodati med start parametre tole:
<lokacija programa>\wmplayer.exe C:\stream.m3u
Na C disku moraš imeti datoteko stream.m3u (jaz sem npr. izbral od Radia Ekspres)
Ko se program zažene, začne igrati (če strežnik radia ni prepoln ali iz kakega drugega razloga )
**EDIT**
Heh, sem moral še meso obrniti v pečici in sem predolgo pisal odgovor, pa ste me vsi prehiteli  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem sicer še poskusil, ampak kaj pa če stream uporablja mms://xyz....; ker če se ne motim je m3u končnica za Winamp playlisto?
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet oživljam temo...Dexyboyjev nasvet je uspel; v startup sem dodal bljižnico, kateri je sledila pot do playliste. Deluje BP.
Hvala in LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 475 dni