www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo gumbov daljinca

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
capo77
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jan 2009 23:20
Aktiv.: 0.24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:  Popravilo gumbov daljinca Odgovori s citatom

Lep pozdrav,
Prosil bi za pomoč, ne vem kako popraviti kontakte gumbov(na matrici). Ne da se več prestavljati oz. s težavo. Uporabil sem iskalnik pa nisem zasledil takšnega vprašanja. Videl sem v Conradu v Grazu da imajo nekakšno tekočino za popravilo, pa me zanima, če je kakšna alternativa ali bo treba v Graz. Kako to popravite serviserji. Ali samo očistite ali kaj drugega.
Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila:  Re: Popravilo gumbov daljinca Odgovori s citatom

capo77 je napisal/a:
.... Uporabil sem iskalnik pa nisem zasledil takšnega vprašanja. .....

Sad ***klik***

capo77
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jan 2009 23:20
Aktiv.: 0.24

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo pardon Embarassed, to nima dobene veze z lenobo, očitno nisem iskal z pravimi ključnimi besedami, najlepša hvala.
Nazaj na vrh
maki1963
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 18:01
Aktiv.: 0.08
Kraj: Škofije

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želite več informacij, poglejte ta link Very Happy

http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=57&t=8027&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Nazaj na vrh
Ales
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 22:17
Aktiv.: 0.26
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nekaj časa nazaj uspešno ''popravil'' tipke na daljincu enostavno z čiščenjem tiskanine in tipk z tekočo vodo, zobno ščetko in malo detergenta za pomivanje posode (pril). Daljinc deluje kot nov, pred popravilom pa 3/4 tipk kljub močnemu pritiskanju ni več prijelo.
Ta postopek sem pa našelv v temi, ki jo je zgoraj podal Silvo

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
borut000
trgovec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50
Aktiv.: 0.96
Kraj: Hraše

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 18, 2009 1:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se zadeve lotim takole: očistim kontakte na tiskanini, na grafitno plast na gumbih ki navadno ne preživi čiščenja pa prilepim koščke alumijaste folije od cigaret - treba po je z ohm metro preverit da ta res prevaja ker nekatere ne
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alkohol za čiščenje obojega.
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PyrOBeast, se strinjam. Preverjena formula: etanol, palčke za ušesa, kontrola na srednjem valu navadnega radio sprejemnika.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mešate hruške in jabolka! Treba je ločit med zasvinjanimi tipkami, tu pomaga tekoče milo, topla voda in fen, in med izrabljenimi gumicami. Tu pridejo v poštev ostale finte.
Nazaj na vrh
Mr.Nice
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24
Aktiv.: 0.48
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borut000 je napisal/a:
Jaz se zadeve lotim takole: očistim kontakte na tiskanini, na grafitno plast na gumbih ki navadno ne preživi čiščenja pa prilepim koščke alumijaste folije od cigaret - treba po je z ohm metro preverit da ta res prevaja ker nekatere ne

Tudi jaz se zadeve tako lotim in zadeva deluje.
lp
Nazaj na vrh
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo namesto nalepljanja folije na tipke poskušal nanesti elektroprevodo lepilo. Takšnim, kot je za popravilo gretja zadnjih šip na avtomobilih ?
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, se ne obnese.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Največkrat uporabim bakreno folijo, ki se najde v kakšnih aparatih npr. telefonih za oklop. Pa še samolepilna je. Je pa treba paziti, ker ene so izolirane.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni