|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mihies Član

Pridružen-a: Ned 16 Nov 2008 19:22 Prispevkov: 165 Aktiv.: 0.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 8:01 pm Naslov sporočila: Slabe spletne trgovine |
|
|
Ok, res, nisem neki težki poznavalec elektronike, bolj začetnik. Ampak ureditev spletnih strani, pa bodisi C* ali H* ali I* ali karkoli je bolj kot en en klump. Še najbolj spominja na slabo kopijo papirnatega kataloga, ne pa na storitev, ki izkorišča e-možnosti.
Recimo, iščem LE diode. V najboljšem primeru imam 1-10 strani (kjer moram klikati Naslednja), da se prebijem skozi celoten seznam. Ni šans, da bi imel možnost izbiranja po lastnosti LED (npr. modra->5mm).
Ne vem, no. Z malo dobre volje bi se tele spletne strani lahko naredilo dosti bolj prijazne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi Farnellova, ki je precej razdeljena (tako kot ti predlagas), bolj zmedena od ICjeve. ICjevi zamerim butasto obliko, ki omejuje uporabno povrsino, ter kolosalno kategorijo "upori", ki bi jo mirne duse razdelili vsaj na SMD in TH upore in neobstojeco kategorijo Feriti (ki jih niti nimajo na zalogi), se pa znajdem v njej bolj kot na Farnellovi. HTE ima cisto po nepotrebnem gor cel kup artiklov, ki jih sploh vec nimajo na zalogi samo zato, ker nesposobni avtor strani ni uspel dodati se pogoja, da naj bo kolicina vecja od 0. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
IC in HTE si zaslužita čisto enko.
Farnell in Mouser sta še najboljša do zdaj, vsak ima kaj takega kar me moti oz. imata nekaj kar mi je všeč. Digikey je tudi bolj kot ne porazen, še vedno bolje kot naši dve.
Slovenski Conrad je precej slabši od nemškega, ta je pa tudi dokaj čuden.
Po ostalih pa niti ne gledam, zato težko podam mnenje. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihies Član

Pridružen-a: Ned 16 Nov 2008 19:22 Prispevkov: 165 Aktiv.: 0.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Meni se zdi Farnellova, ki je precej razdeljena (tako kot ti predlagas), bolj zmedena od ICjeve. |
Farnell je v teoriji pravilno zastavljen, vsaj zame. Samo glej hec: greš iskat LED, Na voljo imaš >4000 zadetkov. Recimo da hočeš rumeno. Izbereš Yellow (v oklepaju piše, da jih je samo 10(?) različnih) in Apply - dobiš peščico zadetkov in še to same neke čudne kvadraste.
Pa greš raje na "Show All Results" - dobiš vseh >4000 zadetkov in na prvem mestu je normalna Yellow LED. Kaj pomaga lepo zastavljen vmesnik ki ne funkcionira.
Po drugi strani pa Farnell vsaj razume iskanje. Naši pa še tega ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri barvah ledic je ocitno nekomu fetis vse spraviti v dve crki (RU = rumena).
Sicer pa kaj pa vem ... meni iskanje po trgovinah IC in HTE kolikortoliko deluje, ce upostevam nesposobnost tistih, ki so vpisovali material in naredili prodajalno (velja za obe omenjeni strani):
Pri HTEju je potrebno namesto presledkov uporabiti %, kar je izraz, ki nadomesti poljuben niz. Primer: recimo da isces NE 555 in vpises NE%555. Kot rezultat pade ven "IC TLC 555 CP= NE555 (C-MOS)". Se vedno je absurdno, da trgovina prikazuje artikle, ki jih ze sto let ni na zalogi ali ki imajo celo zalogo, manjso od nic (dozivel pred casom za SFH5110-40), zaradi cesar se tudi nalaga bistveno pocasneje. Ni tudi moznosti, da bi videl v kateri trgovini se zaloga nahaja.
Pri IC ocitno isce samo dobesedno tisto, kar vpises. Tako lahko najdes "LM555", ne pa tudi "LM 555" ali kaksne alternative. Na sreco (?) so kategorije dovolj majhne, da jih prej najdes pes Tukaj se vedno nimajo izpisa zaloge, imajo pa precej podvojenih artiklov in artiklov, ki so bili ocitno dodani samo za en nakup. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, ravnokar me je ze spet pogrel HTE:
Prva stran HTE je napisal/a: |
Zakaj HTE ?
Ker nas težave ne ovirajo, temveč učijo in spodbujajo. |
B2C Trgovina se ne odziva (6. 2. 2009 ob pol dveh popoldne).
Za razliko od njih mene njihove tezave ovirajo in ne vzpodbujajo Ce malo pojamram, bo takoj boljse
A je res tako tezko najti en primeren streznik ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
HTE? Kaj pa je to? To je pa zagotovo nekaj za na kruh namazat.  _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok245 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54 Prispevkov: 131 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
HTE lahko označimo z -5. Sicer pa je treba omeniti tudi kakšno dobro spletno trgovino in to je vsaj po mojem mnenju mimo*rste.*om, čeprav ne prodajajo elektronike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dva tedna nazaj sem nekaj naročil na HTE, danes mi odpišejo, da določenih stvari nimajo na zalogi (seveda, sem večkrat preveril na spletni trgovini), seveda od vsakega projekta nekaj , da mi je krvni pritisk zrasel v višave
zdaj ne morem nič dokončat
bom šel v Ljubljano in se bom lotil kričat!!!
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elos Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 12:23 Prispevkov: 171 Aktiv.: 0.81
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede slovenskih trgovin z elektro materialom, prej dobim mateial iz Amerike kot pa iz katere slovenske trgovine.
Pa zaloge materiala tudi nimajo in zato potem čakaš kot norc pol leta.
HTE spletna trgovina ne deluje od včeraj 5.2.09 in tudi danes ne.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Robbby Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.44 Kraj: okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni dela, normalno stran HTE, tudi danes. Res pa mam slabe izkušnje z naročevanjem prek spleta pri njih. Že več kot teden čakam na eno naročil, poleg tega da sem že po telefonu spraševal in preverjal status naročila. Takrat mi je obljubil čez dva dni, pa še danes ni prispelo nč od naročenega. Pri HTE zagotovo ne kupujem več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas se pozna, da trg ni normalno razvit - nobene prave konkurence. Nazadnje sem hotel izvedet par cen v nekem podjetju s strojnimi elementi. Pokličem možakarja na prodaji in mi reče naj mu pošljem spisek (kakih šest artikolv) na mail. Po enem tednu pride odgovor, potem me še kliče, če sem dobil ponudbo. Si rečem OK, očitno je malo zabluzil, da je toliko trajalo.
Ta teden pri istem možakarju naročim nekaj materiala, se zmeniva, da mu pošljem spisek na mail, on mi pošlje okvirne cene in mi pošlje reči...
...in sedaj spet čakam, da bo blagovoljil pogledat maile. Pa porka mizerija, a je en teden normalen response time? Par ur je še normalno, kak dan je že rahlo preveč, kar je dlje pa je nezaslišano! Zakaj sploh imajo mail, če se jim ga ne ljubi uporabljat!?!?
Od Texasa sem sample naročil v petek zvečer in jih dobil v ponedeljek zjutraj! Temu se reče resen biznis! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je pač tako. Pri trgovini Solo že skoraj en mesec čakam na tiskalnik, za katerega je takrat (in še vedno) pisalo, da ga imajo na zalogi. Stalno ko kličem dobim odgovor: je zamuda pri dobavi, jutri pride in damo na pošto. Samo ta 'jutri' traja že tri tedne.
Ko daš povpraševanje na Kitajsko dobiš odgovor v enem dnevu. Pa če takoj ne odgovoriš ti čez dva dni spet pišejo. Robo dobiš najkasneje v enem tednu.
Digikey: od naročila do prejema 3 dni. Da ne govorim o tem, da dobiš dobesedno vse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še ena moja izkušnja z e-mailom pri enem podjetju. Nima veze z elektroniko.
Prejšnje poletje sem se odločil menjat okna na hiši. Prvo sem poklical in mi ženska pošlje predračun po pošti se zmeniva, da pride njihov delavec točno zmerit .
Po meritvah spet pride predračun po pošti in po pregledu ugotovim, da je eno okno preveč in, da zunanja barva ni barvna kakor sva se z merilcem zmenila. Pokličem žensko in ji povem nekaj svojih in ji dam svoj mail in res kmalu dobim novo ponudbo na majl.
Potem ji odgovorim na majl in povem točno kaj hočem in prosim za ponovni predračun. Čakam en dan pa dva in tako naprej ene par dni nobenega odgovora ne na majl ne pisnega pa pokličem in pravi, da ni nič dobila potem slišim v telefonu neko mrmranje in potem le reče saj res ste mi poslali majl je bil na drugi strani in nisem pogledala cele pošte. Ne vem ali so nekateri res tako "leni", da ne morejo niti cele pošte pregledat.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
mihies je napisal/a: |
Farnell je v teoriji pravilno zastavljen, vsaj zame. Samo glej hec: greš iskat LED, Na voljo imaš >4000 zadetkov. Recimo da hočeš rumeno. Izbereš Yellow (v oklepaju piše, da jih je samo 10(?) različnih) in Apply - dobiš peščico zadetkov in še to same neke čudne kvadraste.
Pa greš raje na "Show All Results" - dobiš vseh >4000 zadetkov in na prvem mestu je normalna Yellow LED. Kaj pomaga lepo zastavljen vmesnik ki ne funkcionira.
Po drugi strani pa Farnell vsaj razume iskanje. Naši pa še tega ne. |
tukaj je težava le da imajo več kategorij za isto stvar. yellow; HB yellow; yellow (x2) itd.
držiš tipko "ctrl" in izbereš vse kategorije ki ti odgovarjajo, velja tudi za ostala stvari ne samo LEDiode, da imajo več istih kategorij, včasih je samo presledek razlika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni