www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vlom v avto???

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:  Vlom v avto??? Odgovori s citatom

Danes mi je kolega, ki dela na zavarovalnici rekel, da imajo nepridipravi neke naprave, s katerimi lahko ugotovijo ali je v avtu kakšna bančna kartica. Če je, potem seveda ulomijo v avto. Baje je bilo prejšnji vikend tako ulomljeno v 2 avtomobila na parkirišču in iz obeh so bile pobrane samo kartice.
Meni se zdi malce čudno s kakšnim senzorjem, bi lahko zaznali bančno kartico? Kaj menite?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce bi kartice imele RFID cip v sebi bi se naceloma dalo, vendar se nisem kje zaznal, da bi jih nase banke ze imele v bancnih karticah.
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja...to je CCD.

CCD = CreditCardDetector...delje pa tako. Vlomiš in pogledaš če je kartica v avtu, če je potem vzameš in zbežiš. Če pa ni, Pobereš svoj CCD in se spraviš do drugega avta in ponovno uporabiš CCD....

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
madzi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46
Aktiv.: 1.33
Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CCD?
hysterical
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kopron
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Aktiv.: 0.76
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj mu bo kartica če nima pin kode.
sončne celice
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Velike Žablje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe hysterical sam ta z CCD je dobra ni kaj hysterical
Sam mi ma res ni jasno kako bi lahko ugotovil ali je v avtu bančna kartica- s čim?

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotoviš lahko, da slediš uporabnika in vidiš če je v avtu pustil denarnico. Pin pa verjetno lahko dobiš, če opazuješ avtomat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.31
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ule je napisal/a:
Pin pa verjetno lahko dobiš, če opazuješ avtomat.

Joj, zdaj si me spomnil. Jaz pa moj sošolec sma delala to v Hočah pri bankomatu pred Mercatorjem, ampak ne zato, da bi potem ukradla kartico, ampak zgolj zato, da vidima, kako "zakrito" različni ljudje tipkajo...

In lahko povem, da pri 70% "obiskovalcev" bankomata sem brez večjega truda iz 5 metrov natančno videl, kaj kdo tipka... Pač tam blizu sem stal in jedel rogljiček... Laughing Tako da to ni problem. Confused

Zato sem se jaz navadil, da vedno, ko vtipkam pin, tipkovnico čimbolj zakrijem z dlanjo druge roke. Tako da ne moreš ugotoviti kaj sem natipkal... Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.53

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 12:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sončne celice je napisal/a:
Sam mi ma res ni jasno kako bi lahko ugotovil ali je v avtu bančna kartica- s čim?

Non-linear junction detector. V filmu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni