|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rocky Član

Pridružen-a: Sre 05 Dec 2007 21:00 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Čet Mar 19, 2009 8:08 pm Naslov sporočila: Varilni aparat varmig 1600 ob vklopu večjega toka izvrže fid |
|
|
Kupujem rabljeni varilni aparat varstroj varmig 1600. Oseba ki ga prodaja živi v starejši hiši. Aparat ima 4 stopnje moči varjenja. V prvi in drugi se vklopi normalno v trteji in četrti pa takoj ob vklopu izvrže fid.
Prodajalec tudi pravi da se mo to dogaja tudi če vklopi več električnih porabnikov.
Moje vprašanje je ali je možno da je res kriva inštalacija v hiši in aparat ob vklopu na večjo moč potegne toliko el. toka da vrže ven fid?
Koliko sem poslušal v šoli neobremenjeni transofrmator ob vklopu potegne nek neskončno velik tok kot pri kratkem stiku vendar za čist kratek čas.
Prosim porpavte me če se motim.
Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Čet Mar 19, 2009 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je zaradi instalacije, lahko pa tudi sam aparat prebija.
Poskusi ga kje drugje priklopit, boš hitro ugotovil, kaj je narobe... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni