|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 7:36 am Naslov sporočila: semafor |
|
|
Pozdravljeni!
A ima kdo mogoče funkcijski načrt oz. ladder diagram za semafor? Naloga zahteva dva semaforja se pravi (rd1, rum1, zel1, rd2, rum2, zel2). Naj bi imel še nočni in dnevni način delovanja (ponoči utripajo rumene luči ob pritisku tipke "start" pa prične delovati v dnevnem načinu). Kolega me je prosil, če mu lahko pomagam pri seminarski, vendar je že kar nekaj let kar sem se nazadnje s tem ukvarjal pa nimam volje, da ponovno odkrivam toplo vodo...
Če ima kdo kej podobnega shranjenega na disku oz. če ima kdo omenjene načrte bi mu bil hvaležen.
Hvala in lp. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.36 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekje sem objavil mojo raziskovalno nalogo lansko leto malo pobrskaj pa boš našel.
Klik tu imaš ker vem da ne boš našel. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ti! _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
drVrh v tvoji nalogi nisem zasledil funkcijskega načrta oz. ladder diagrama... vseeno tnx.
 _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.75 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj seminarska je ravno za to, da se človek nekaj nauči oziroma v praksi uporabi znanje, ki ga je pridobil v šoli. Daj tega kolega malo za ušesa
Sicer pa je semafor tako enostavna reč, da jo imaš narisano v eni uri. Le dober flow-chart si moraš prej narisat. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Saj seminarska je ravno za to, da se človek nekaj nauči oziroma v praksi uporabi znanje, ki ga je pridobil v šoli. Daj tega kolega malo za ušesa
Sicer pa je semafor tako enostavna reč, da jo imaš narisano v eni uri. Le dober flow-chart si moraš prej narisat. |
Vem, kolega ima najraje linijo najmanjšega odpora - po domače je len, jaz pa moram priznat, da nimam ravno dosti časa... če ne bo druge bom probal sam oz. še kolega prisilit naj se mal potrudi...  _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
A si ti sam ta "tvoj kolega"? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
BojanR je napisal/a: |
A si ti sam ta "tvoj kolega"? |
hehe... se mi je zdelo, da bo kdo na to pomislu... verjem nism... _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomaso Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mu dam lahko jaz motivacijo v višini 40€
Program dobiš isti dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.36 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti imam lajtngo...toda kaj je to usnjen diagram ali leader diagram, a ladder diagram ne vem, funkcijski načrt? Ali kako vi to temu pravite?
Pa saj ti nobeden ne bo to rešil jaz sem ti dal samo iztočnice... zdaj pa Tito je pričo snadži se.... _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.89 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ladder logic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Pet Maj 08, 2009 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
Oprosti imam lajtngo...toda kaj je to usnjen diagram ali leader diagram, a ladder diagram ne vem, funkcijski načrt? Ali kako vi to temu pravite?
Pa saj ti nobeden ne bo to rešil jaz sem ti dal samo iztočnice... zdaj pa Tito je pričo snadži se.... |
Nisem rekel, da je nimaš (lajtngo)... glede načrtov pa zanimivo, če si delal semafor, da se s tem nisi srečal... funkcijski načrt se riše z logičnimi vrati (IN, ALI...), flip-flopi... http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Symbols med tem, ko se ladder diagram riše kot ti je nakazal int47...
PS: tomaso ne bomo se dogovoril
Je že uredu, za vikend bom sigurno našel kej prostega časa, da se posvetim temu semaforju...
Lp. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Pet Maj 08, 2009 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
joc je napisal/a: |
drVrh je napisal/a: |
Pa saj ti nobeden ne bo to rešil jaz sem ti dal samo iztočnice... zdaj pa Tito je pričo snadži se.... |
Nisem rekel, da je nimaš (lajtngo)... glede načrtov pa zanimivo, če si delal semafor, da se s tem nisi srečal... funkcijski načrt se riše z logičnimi vrati (IN, ALI...), flip-flopi... http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Symbols med tem, ko se ladder diagram riše kot ti je nakazal int47...
PS: tomaso ne bomo se dogovoril
Je že uredu, za vikend bom sigurno našel kej prostega časa, da se posvetim temu semaforju...
Lp. |
Ja srečal pa sem se z diagramom prehajanja stanj.
Drugace pa tega nisem risal. Jaz sem bolj osredotočil na prenos podatkov na računalnik. Tako osrednja tema ni bila semafor ampak upravljanje semaforja s pomočjo računalnika. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomaso Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Maj 08, 2009 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
PS: tomaso ne bomo se dogovoril |
Vidiš kako hitro je volja, samo denar je treba oment  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me katere programe uporabljate za risanje in simulacijo Ladder diagramov?
Lp. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni