www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

problem na HDD in USB diskih
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:47 pm    Naslov sporočila: icon_sad problem na HDD in USB diskih Odgovori s citatom

Živjo,

Imam en zelo velik problem ki mi ga ne reši noben antivirus, in siver sem že obupal zato pišem na ta forum u upanju da kdo ve popraviti to napako..
Vsakič kadar kliknem na C: disk ali G:.. mi napiše neko napako: Recycler\S-8-1-21-1000-16389.com....kr neki in mi ga direktno noče ne odpreti ne skenirati ne defragmentirati nič..
Edino z desnim klikom in funkcijo Explore mi odpre disk in omogoči uporabo datotek

prosim za odgovore ker ne vem kako se znebit tega "virusa" , in vsakič kadar vtaknem usb se na njemu pojavi isto, zelo hitro se širi.

kakšna ideja ???

hvala za odgovore.

Lp Very Happy

Dretje ne pomaga.
Popravljeno.
Aly.

problem.JPG
 Opis:
slika 1 tako mi piše na disku, namesto da bi pisalo na cd-romu
 Velikost datoteke:  77.49 KB
 Pogledana:  29 krat

problem.JPG

problem 1.JPG
 Opis:
slika 2 to napiše če kliknem odpri
 Velikost datoteke:  78.98 KB
 Pogledana:  32 krat

problem 1.JPG

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil izprazniti KOŠ / recycler?
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno imaš zasvinjan register z nečim. Ali pa autrun datoteko, ki se skriva na disku. Kliče eno aplikacijo skrito v smeteh. Sam bi poizkusil s kakšnim programom za čiščenje registra. Autorun datotek na diskih pravzaprav nebi smelo biti.
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko prideš do podatkov na USB, jih skopiraj, pazi da ne kopiraš "autorun.inf" in recycler mape.

Potem formatiraj USB.

Je en zanimiv virus, moji fantje so ga s šole prinesli. Če imaš antivirusnik, se virus ne razširi, odstraniti pa ga ne more z USB- ja.

Če imaš na C: datoteko autorun.inf z beležnico poglej kam kaže, si zapiši in pobriši autorun.inf, ker tam nima kaj iskati.

aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za odgovore ampak v C: ni te datoteke tudi med skritimi ..:S.. ni autoruna..:S
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel podoben virus. Brisanje autorunov in recyclerja ni nič pomagalo, ker se je minuto po izbrisu vse nazaj ustvarilo. Aplikacija je bila skrita drugje, virus pa sem potem uspel odstranit z antivirusnim programom - moraš imeti skoz update.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom poskusil z nod 32 pravkar nameščam...
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljazsukljan je napisal/a:
hvala za odgovore ampak v C: ni te datoteke tudi med skritimi ..:S.. ni autoruna..:S
Omogočiti moraš še vidnost sistemskih datotek. Ampak v mojem primeru brisanje teh datotek ni nič pomagalo.

Lp
Nazaj na vrh
aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

torej kaj da naredim...vem da format reši samo temu bi se rad izognil... Confused
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edina trajna in 100% rešitev je formatiranje katerega ti toplo priporočam. Ni pa nuno, da je to virus kajti to se dogaja skoraj na vseh računalnikih na SŠER.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj s tem programom http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Autorun-Eater.shtml
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je z NOD32 uspelo to odstranit.

Lp
Nazaj na vrh
aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni tudi samo ne zgine :S
aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ta program z linka nekaj najde zbriše ampak ne reši problema :s...saj danes se lotevam formata ampak problem je v tem da imam to vrsto virusa al česarkoli tudi na prenosnem disku na katerem imam čisto use moje podatke in ne morem ga formatirat..bojim pa se da ob priklopu na sveže windowse se mi spet okuži use skupaj :s tako da morem nekaj rešit :S
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej format, potem OS, potem antivirus, posodobitve, nato se pa igračkaj s priklapljanjem ostalih zadev, vključno s USB ključki. Zadeva se prenaša prek USB ključa.

Antivirusi v glavnem preprečijo okužbo drugega medija.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni