www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Terminal

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
majkel
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Avg 2007 15:45
Aktiv.: 0.39
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 9:55 pm    Naslov sporočila:  Terminal Odgovori s citatom

Imam samo vprašanje oziroma vaše predloge kateri terminal naj uporabim na visti.Igračkam se z rs232 pa bi potreboval nek terminal da vidim če komunikacija deluje kot je treba.Zasledil sem da v visti ni več Hyper Terminal-a.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HyperTerminal je tako ali tako pokveka od programa, tako da nicesar ne zamujas. Katerikoli drug terminalski program je boljsi. Google je tvoj prijatelj.
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da je ata google moj prijatelj .ampak da nebi tratil časa z inštalacijo programov raje vprašam kakšne so vaše izkušnje z katerim programom oziroma kateri vas je najbolj prepričal.Sam imam win vista na kompu.Probal sem terminal od Br@y-a vendar mi program dela težave in se ne odziva.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem se ravno veliko igral s terminali, ampak Bray je meni na visti deloval kot sem pričakoval. Testiral sem pa Borisov USB/RS232 adapterček.
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2009 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bray++ Terminal je zame eden in edini. Pa še slovenske gore list, pa tudi v tuji literaturi sem zasledil, da ga omanjajo, ampak to niso aduti tega programa. Najbolj mi je všeč zelo hitro izbiranje nastavitev porta, možnost pisanja makro ukazov itd.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam problem.Brayov terminal mi ne zazna nobenega porta.Tudi če v upravljajcu naprav spremenim številko com porta iz 1 na bilo katero številko.Kakšna ideja?

Brez naslova.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  106.94 KB
 Pogledana:  26 krat

Brez naslova.jpg

Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda pa nimaš COM porta?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob imam com port.prej je zadeva delala potem pa je kar naenkra nehala.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa ga še enkrat downloadaj iz njegove strani in poiskusi. Se mu je že kaj zmešalo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Device Manager ti kaže porte?
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš port zaseden s katerim drugim programom, takrat je polje za izbiro COM porta prazno !!

LP, stursc
Nazaj na vrh
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Device Manegeru sem imel prikazan com port.Nevem kaj se je zgodilo da v terminalu ni prepoznalo com porta.V devicu manegerju sem com port zbrisal in na novo inštaliral gonilnike .Stvar dela.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni