|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2003 10:27 pm Naslov sporočila: PIC aplikacije |
|
|
Zgoraj desno na ikoni Datoteke je povezava na file manager-ja. V direktoriju "Nacrti tiskana vezja izdelki" najdete kar precej aplikacij narejenih z raznimi pici. Pri vseh je priložena izvorna koda pri nekaterih tudi TIV. Skušal bom mesečno pripravit kaj novega. Če kaj ni jasno vrašajte v tem postu.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2003 9:34 pm Naslov sporočila: Adapter za nepostredno povezavo PC <-> aplikacija v .. |
|
|
kateri je 16F84. Omogoča programiranje ne da bi bilo potrebno aplikacijo izključevati ter menjati PIC.... Adapter se poveže s flat kablom na podnožje za 16F84 v aplikaciji, 16F84 se nahaja na samem adapterju ter je z aplikacijo povezan "pin na pin" Na adapterju je le stikalo s katerim izberemo režim ali programiranje ali delovanje. V režimu programiranje je možno tudi branje vsebine. Adapter je napajan iz aplikacije. Kot software sem uporabil dobajov PICALLW - izbere se harware P16PRO (verzija dopušča programiranje 16F84 brez registracije) Nastavitve:
D1 - Clock
D2- Data out
D3 -VPP
ACK- Data in
(nič ni negirano !)
Harvare tudi brez problema deluje na serijskem portu z ICprog, potreben je le ustrezno narejen kabel
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2003 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo,
Izgleda da sem skoraj istočasno kot ti pripenjaš, tudi jaz pogledal kaj je novega. Fantastična varianta - tole bom šel naredit! Vedno me je jezilo prestavljanje kontrolerja iz programatorja v aplikacijo in obratno . Tole si pa elegantno rešil - pa še dodatnih donglov za napajanje ni .
Lp,
Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2003 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moram takoj na začetku upozorit na "napako" na TIV. Sicer sem v načrtu napisal da se pin 4 ne spaja - na podnožje aplikacije. Na testnem kablu ga tudi nisem prilotal.. malo prejle naredim nov kabel ... stvar ne dela ... kaj za vraga prilotal sem vseh 18 žic na podnožje na drugi strani pa stisnil berg konektor. Na tiskovini je povezan tudi 4 pin. (moja napaka ) PREKINITE POVEZAVO NA ADAPTERJU S PODNOŽJA 4. PIN PROTI KONEKORJU ZA POVEZAVO ali pa 4. pina ne povezujte !!!
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni