www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC aplikacije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2003 10:27 pm    Naslov sporočila:  PIC aplikacije Odgovori s citatom

Zgoraj desno na ikoni Datoteke je povezava na file manager-ja. V direktoriju "Nacrti tiskana vezja izdelki" najdete kar precej aplikacij narejenih z raznimi pici. Pri vseh je priložena izvorna koda pri nekaterih tudi TIV. Skušal bom mesečno pripravit kaj novega. Če kaj ni jasno vrašajte v tem postu.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2003 9:34 pm    Naslov sporočila:  Adapter za nepostredno povezavo PC <-> aplikacija v .. Odgovori s citatom

kateri je 16F84. Omogoča programiranje ne da bi bilo potrebno aplikacijo izključevati ter menjati PIC.... Adapter se poveže s flat kablom na podnožje za 16F84 v aplikaciji, 16F84 se nahaja na samem adapterju ter je z aplikacijo povezan "pin na pin" Na adapterju je le stikalo s katerim izberemo režim ali programiranje ali delovanje. V režimu programiranje je možno tudi branje vsebine. Adapter je napajan iz aplikacije. Kot software sem uporabil dobajov PICALLW - izbere se harware P16PRO (verzija dopušča programiranje 16F84 brez registracije) Nastavitve:
D1 - Clock
D2- Data out
D3 -VPP
ACK- Data in
(nič ni negirano !)

Harvare tudi brez problema deluje na serijskem portu z ICprog, potreben je le ustrezno narejen kabel

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2003 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo,
Izgleda da sem skoraj istočasno kot ti pripenjaš, tudi jaz pogledal kaj je novega. Fantastična varianta - tole bom šel naredit! Vedno me je jezilo prestavljanje kontrolerja iz programatorja v aplikacijo in obratno Evil or Very Mad . Tole si pa elegantno rešil - pa še dodatnih donglov za napajanje ni Cool .

Lp,
Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2003 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram takoj na začetku upozorit na "napako" na TIV. Sicer sem v načrtu napisal da se pin 4 ne spaja - na podnožje aplikacije. Na testnem kablu ga tudi nisem prilotal.. malo prejle naredim nov kabel ... stvar ne dela ... kaj za vraga prilotal sem vseh 18 žic na podnožje na drugi strani pa stisnil berg konektor. Na tiskovini je povezan tudi 4 pin. (moja napaka Embarassed Crying or Very sad ) PREKINITE POVEZAVO NA ADAPTERJU S PODNOŽJA 4. PIN PROTI KONEKORJU ZA POVEZAVO ali pa 4. pina ne povezujte !!!

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni