|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucaco51 Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2009 20:10 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.22 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 8:59 pm Naslov sporočila: led dioda |
|
|
Na elektroniko se ne spoznam, zanima me kaj vse rabim da led diodo priklopim na 220v (če je izvedljivo samo z kakim uporom ali kaj podobnega)
hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko jo prikopiš direkt in opazuješ
Ker pa bi najbrž raje gledal kako sveti dalj časa, probaš nekako tako:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucaco51 Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2009 20:10 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.22 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
super hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primuscuzus Član

Pridružen-a: Sob 21 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 7:42 pm Naslov sporočila: vzorci po pošti |
|
|
Ne bom odpiral še ene teme, zato bom kar tukaj povprašal ... Kje bi se dalo naročiti kakšne vzorčne primerke po internetu (internet->pošta->dom)? Rabil bi kakšne LED, razne čipke, mogoče celo platke za vezja ... oz. kar včasih prav pride. Prav bi mi prišel kakšne internetni naslov spletne trgovine itd. Pa tudi kakšne so izkušnje s temi vzorčnimi primerki?
hvala, lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matteo16 Član

Pridružen-a: Tor 03 Mar 2009 15:49 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.26 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
Jaz naročam komponente v trgovini hte http://b2c.hte.si/
Ali pa tudi v konradu www.conrad.si
Najbolje pa je da greš prvič kupit kar v trgovino, ker ti še kaj svetujejo.
Lahko pa jih vprašaš preko elektronske pošte. Vse boš videl na tisti strani hte.
Ali pa napišei na www.google.si "hte", in pritisni na tisti sprani kontakt in se dogovarjaj preko e-pošte.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primuscuzus Član

|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mišljeno je bilo kot vzorčni primerki, ki pa so zastonj (ali to obstaja?). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
DA bi ti dal kdo zastonj upore, kondenzatorje, ledice,... To ne obstaja, lahko pa razlotaš kak star monitor, televizor,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 11:19 pm Naslov sporočila: Re: vzorci po pošti |
|
|
primuscuzus je napisal/a: |
Ne bom odpiral še ene teme, zato bom kar tukaj povprašal ... Kje bi se dalo naročiti kakšne vzorčne primerke po internetu (internet->pošta->dom)? Rabil bi kakšne LED, razne čipke, mogoče celo platke za vezja ... oz. kar včasih prav pride. Prav bi mi prišel kakšne internetni naslov spletne trgovine itd. Pa tudi kakšne so izkušnje s temi vzorčnimi primerki?
hvala, lp  |
Kaj pa, če bi si vpisal v profil kraj bivanja? Verjetno bi se našel kakšen forumaš blizu, ter ti odstopil kakšne "sample", a ne? Ne vem, zakaj ne napišete tega osnovnega podatka v profil, ki ti lahko reši veliko težav. Vas je strah, da se boste identificirali? Le pogumno vpiši ta podatek. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 11:26 pm Naslov sporočila: Re: vzorci po pošti |
|
|
hvala, lp  |
Beri TOLE temo, da se ne bomo ponavljali.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 11:26 pm Naslov sporočila: Re: vzorci po pošti |
|
|
hvala, lp  |
Če boš na osnovni strani pogledal, (na levi strani pod aktualno), boš dobil odgovor na tvoje vprašanje, drugič preden, da postaviš vprašanje uporabi iskalnik, ker je že mnogo napisanega na forumu na temo samplov in ne boš verjel še marsikaj drugega najdeš z iskalnikom, kar te zanima. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
No no, saj ni tako hudo. Na vsakoletnem forumskem pikniku se marsikaj dobi popolnoma brezplačno.
Ljudje preprosto prinesejo stvari, ki jih imajo viška in odnesejo to kar potrebujejo. Tudi to je način, da slabo situiran začetnik dobi nekaj elektronskih komponent.
No če ti je čakanje na ta piknik prehudo, se pa enkrat najavi pri meni. Mogoče pa sploh nisi daleč in je ta problem zelo enostavno rešljiv. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primuscuzus Član

|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 1:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf, ja seveda, kraj bivanja ... takoj vpišem, da v prihodnje ne bo dileme iz kje sem. Zečetek je malo težji, pred kratkim sem si kupil spajkalnik, poln navdušenja sem že pripravljen na začetne 'projekte'. Bom pa sedaj lahko marsikaj razstavil, odspajkal, pa si bom tekom dela tako nabral izkušnje in materjal. Je pa seveda vedno dobrodošel materjal, elementi, ki niso več v uporabi in bi jih kdorkoli vrgel proč. Kar je pa tudi res je pa to, da tudi novi elementi (upori, kondenzatorji,...) niti niso tako dragi.
Pohvale pa vsem članom foruma, ki vestno odgovarjajo na vprašanja ... pa tudi odgovori so ponavadi uporabni in poučni.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Primuscuzus, tudi pri meni lahko dobiš kako komponento, če jo bom seveda imel.
Rade volje pomagam.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
asakrome Član

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 10:24 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10 Kraj: lj
|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobno kot od Madmaxa je pa malo bolj stabilizirana napetost.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi rabil stabilizirano napetost, če pa je že kompletno vezje brez zenerce tokovni vir, kar v bistvu točno rabiš?
Zenerco ven, pa navadno diodo notri, samo da pobere negativno polperiodo. Pa tudi upor stran.
Zakaj kompliciranje? Samo 3 komponente rabiš: kondenzator, LED in navadno diodo.
Tako, kot je MadMax narisal. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni