|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
darko Član

Pridružen-a: Ned 11 Apr 2004 14:05 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 7:28 pm Naslov sporočila: bomba |
|
|
Meni so pa prijazni sodelavci v prejšnji firmi izolirali vtikač od usmernika s selotejpom. Samo en kontakt se razume, previdno vklopili nazaj v omrežje in čakali, kako bom reagiral.
Jasno, novi bo to koj zrihtal, so govorili. Bil je stopenjski usmernik 0-70V/1A toka, Iskrške izdelave, na vzdrževanju smo pa take in drugačne naprave popravljali za šalo.
Ampak ta usmernik mi je dal misliti! Ko sem pogruntal (po 2 urah) so planili v smeh, da ni bilo konca. Pa nihče kriv!
Čez nekaj dni sem domnevnemu krivcu (še danes mi je žal) priklopil 100uF/63V na kabel enake barve kot Wellerjev spajkalnik, da je namesto spajkalnika zjutraj vklopil "bombo".
Ampak je bila res bomba, da o vonju ne govorim! Cela delavnica je bila v dimu in alu kosmičih, njegova faca pa
Kako je vedel, da sem bil jaz, še danes ne vem, mogoče je imel slabo vest???
Pol sva pa tekla! A uganete, kdo je bil prvi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni samo nekaj ne štima.. Izklapljate spajkalnike ko vas ni v službi?
Verjetno je on začel prvi tečt, potem ti in nato še vsi ostali.. glede na to, da je bilo nevzdržno v delavnici... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmja, vam v šoli niso rihtali takih "presenečenj"?
Namreč, nam je učitelj pri praksi občasno dal za nalogo popraviti vezje, ki si ga moral prej sestaviti pri vaji in je že bilo pred učiteljem stestirano in delujoče. Šlo je za razne vaje z jakim tokom, vezave kontaktorjev, stikal, stopniščni avtomati in take reči.
Potem pa si moral ven iz delavnice in ko te je čez par minut učitelj poklical nazaj, je bilo z vezjem nekaj narobe. Moral si v čim krajšem času ugotoviti, kaj je narobe in to popraviti.
Bila je tudi finta s selotejpom na banaci (na priključno gnezdo se je priklapljalo z banana vtikači), poleg klasike z zamešanimi žicami (vse enake barve, v YU ni bilo kablov na pretek), izoliranih kontaktov, prekinjenih vodnikov ali višek ali manjko prevezav.
Še dodatne zanimivosti so se dogajale, ko je bilo treba kaj popraviti na šoli (zaključni elektro letnik je imel na čez elektro vzdrževanje).
Moram reci, da je potem, ko sem začel delat, vse to prišlo zelo prav, saj niso bili redki primeri, ko se je kdo zaklinjal. "na štromu ništa nije bilo dirano" in si kar slutil vse sorte bedarij. Tudi to, da so kabel v vtikač "priklopili" kot Mr. Bean. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pon Mar 30, 2009 10:51 am Naslov sporočila: Re: bomba |
|
|
darko je napisal/a: |
Meni so pa prijazni sodelavci v prejšnji firmi izolirali vtikač od usmernika s selotejpom. Samo en kontakt se razume, previdno vklopili nazaj v omrežje in čakali, kako bom reagiral.
Jasno, novi bo to koj zrihtal, so govorili. Bil je stopenjski usmernik 0-70V/1A toka, Iskrške izdelave, na vzdrževanju smo pa take in drugačne naprave popravljali za šalo.
Ampak ta usmernik mi je dal misliti! Ko sem pogruntal (po 2 urah) so planili v smeh, da ni bilo konca. Pa nihče kriv!
Čez nekaj dni sem domnevnemu krivcu (še danes mi je žal) priklopil 100uF/63V na kabel enake barve kot Wellerjev spajkalnik, da je namesto spajkalnika zjutraj vklopil "bombo".
Ampak je bila res bomba, da o vonju ne govorim! Cela delavnica je bila v dimu in alu kosmičih, njegova faca pa
Kako je vedel, da sem bil jaz, še danes ne vem, mogoče je imel slabo vest???
Pol sva pa tekla! A uganete, kdo je bil prvi? |
Kaj takega pa pa še nisem slišal. Ti pa res nisi izbiral in vzel največji elektrolit ali kaj?
Še dobro, da ste odnesli celo kožo. Ti pa si najbrž za potrebo tekel kondicijski tek
Pameto pa je vse porabnike ob odhodu iz službe, izključiti iz omrežne napetosti. Sami imamo to narejeno preko glavnega stikala. Na tak način si 100% da so vsi porabniki izključeni  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni