www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JTAG in LPC2378 - čudno delovanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:  JTAG in LPC2378 - čudno delovanje Odgovori s citatom

Živjo

Lastim si razvojno ploščo PoLabs LPC2378. Pred kratkim sem si naredil JTAG vmesnik in sicer t.i. Cigotag (po predlogi v reviji SE, April, 2008). V povezavi z H-JTAG driverjem vse deluje BP. No, skoraj...
Problem je, ker se mi takoj ko JTAG priklopim na ploščo prižgejo tri diode. Plošča ima LED diode na pinih P2.0 do P2.7. Prižgejo pa se diode na P2.1, 2.2 in 2.3. Ostale so ugasnjene. Če JTAG konektor odklopim vse deluje BP.

Prek vmesnika lahko brez problema programiran krmilnik, prav tako deluje debugiranje. Problem je le, da če program vsebuje še kako signalizacijo z LEDicami, le-ta ne deluje, dokler ne odklopim JTAG-a. LCD, branje tipk, ethernet, A/D delujejo brez problema.
Za test sem naredil programček "runing-lights". Prek JTAGa sem prenesel program in na plošči nič - gorijo tiste 3 LEDice. Ko pa sem odklopil JTAG vmesnik pa zadeva deluje.
Podobno sem naredil drug programček, ki bere tipke, izpiše ime tipke na LCDju in prižge ustrezno LEDico. Branje tipk je delovalo, prav tako izpis na LCD, same LEDice pa niso delale, vse dokler nisem odklopil JTAGa.

Ima mogoče kdo kako idejo kaj se dogaja? Reset ne pomaga (niti prek tipke, niti prek JTAGa). Imam prvo revizijo krmilnika, z oznako "-", vendar v errata sheet-u nisem našel nič v zvezi z JTAGom.

Hvala za pomoč!

edit: popravil napako v naslovu teme

Nazadnje urejal/a Olaf Čet Mar 12, 2009 11:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi "PINSEL10 = 0;" kar disable-a ETM ki je na istih pinih in se vklopi ko je priklopljen JTAG.

stran 147 User Manual-a:
Citiram:

The value of the RTCK I/O pin is sampled when the external reset is asserted. When
RTCK pin is low during external reset, bit 3 in PINSEL10 is set to enable the ETM
interface pins. When RTCK pin is high during external reset, bit 3 in PINSEL10 is cleared
to disable the ETM interface pins.
The ETM interface control pin can also be modified by the software.

Sam sem imel enako tezavo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, deluje! Applause
Tako enostavno... To sem spregledal.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni