|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 2:56 pm Naslov sporočila: JavaScript |
|
|
O JavaScriptu ne vem prakticno nic. Zanima me kako (ce sploh) bi naredil "enovrsticnico" (skripto, ki se jo izvede s kopiranjem v naslovno vrstico brskalnika), ki bi na neki strani v zanki s prednastavljenim stevilom ponovitev izvedla dve operaciji in sicer en klik na checkbox (klik na ta checkbox ima nase privezano onclick="Allmsg(this.form);", da obkljuka vse stvari), ter drugi klik na gumb na doticni strani (ta je definiran kot input class="std" name="del" type="Submit").
Da si je lazje predstavljati: gre za ciscenje online nabiralnika, kjer omenjeni checkbox postavi kljukico pred vsa sporocila na strani, gumb "brisi" jih pa pobrise. Ker je sporocil izredno veliko, je rocno klikanje neuporabno, variante za masovni izbris pa ni, zato bi rad postopek avtomatiziral. Komplikacij z omejevanjem zanke dokler ne pride do zadnje strani ne potrebujem, zadovoljen bi bil ze, ce bi jih brisala recimo po strani 20 naenkrat, tudi ce se ob zadnji izvedbi "zatakne".
Torej v zanki:
1: obkljuka vse checkboxe na strani
2: pritisne gumbek del namesto mene (ta del predvidoma tudi osvezi stran)
Je to izvedljivo ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.55
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je izvedljivo. Uporabiti moras DOM in sicer si oglej funkcijo getElementsByTag. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ravnokar prilezel do:
Koda: |
javascript:document.getElementById("chk").click(); document.getElementsByName("del")[0].click(); |
Samo se zanke v JavaScriptu se moram nauciti in ugotoviti, ce to deluje ob tem, ko se stran vmes osvezuje (server jo osvezuje ob vsakem izbrisu). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.55
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce lahko rocno oznacis vec vnosov hkrati in potem kliknes brisi potem je to izvedljivo, drugace bo to bolj tezko, ce se z vsakim klikom osvezuje stran, ker se izvajanje javascripta prekine.
Bi pa moral videti vec kode same spletne strani da bi ti lahko kaj vec pomagal, drugace pa:
Koda: |
for (i = 0; i < document.getElementsByName('del').length; i++) document.getElementsById('del')[i].click(); |
bi moralo delovati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot si napisal: izvajanje se prekine, ker se stvar po kliku gumbka "del" osvezi. Sem vsaj malo avtomatiziral delo s pomocjo bljiznic, vseeno mocno pomaga. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej za dodatek GreaseMonkey (sicer ga jaz uporabljam pri FireFox-u..)
Zelo uporabna zadevica
Greasespot.net _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
GreaseMonkey spremeni moj firefox v super-pocasno zadevo Sem resil tako, da sem zgornjo kodo prilepil kot bookmark, kar sicer ni 10+ strani na izvedbo, a ce primerjam cas, ki ga porabim za klikanje na oznako v bookmarks toolbar in postavljanje fokusa z misko + copy&paste teksta + enter, nisem bistveno pocasnejsi, kot ce bi koda res obdelala 10 strani naenkrat.
Pa tega ne rabim stalno (zdaj bom sproti skrbel za vse skupaj, gumbek pa se evdno ostane ), zato sem s tako "polovicno" resitivjo zadovoljen. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Mar 14, 2009 1:34 am Naslov sporočila: |
|
|
http://www.autohotkey.com/
AutoHotkey is a free, open-source utility for Windows. With it, you can:
* Automate almost anything by sending keystrokes and mouse clicks. You can write a mouse or keyboard macro by hand or use the macro recorder. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sob Mar 14, 2009 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Iskaze se, da je omejitev na koncu hitrost povezave (nalaganje strani traja nekaj casa) in ne moja hitrost pritiskanja na gumbek. Prihrani pa tole miski nekaj zivljenja  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tramsak Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 13:35 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Da še j.st prispevam svojo rešitev.
Mnogi so že mel take probleme zato so za brskalnik firefox izdal addon Greasemonkey. Skripte se pišejo tudi z javascriptom samo jo dost bolj priročno kokr kopiranje v orodno vrstico. Skripta se naloži sočasno z stranjo in lahko na stran izpiše tudi kšen gumb. Recimo temu dodatna funckionalnost strani.
Če je tvoj poštni odjemalec znan projekt (squirrel mail, gmail...) je velika verjetnost da skripta za to že obstaja.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748
Uredi svojo slovenščino. VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
GM upocasni nalaganje strani (kar je ze tako omejujoci dejavnik). Jaz sem kodo dodal kar med bookmarke, potem samo klikam en gumb namesto dveh, pa tudi miske ni treba nikamor premikati. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni