|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 11:34 am Naslov sporočila: Firefox- kako preveriti certifikate |
|
|
Vem, da kadar komuniciram kriptirano z recimo Farnellom, se da preveriti certifikat tistega, s katerim sem v stiku. A ne vem, kako. Prosim pomoč.
Prvič sem se prijavljal v slovensko Farnellovo spletno trgovino, pa je večkrat od mene zahteval podatke o moji kreditni kartici, pa sem se malo ustrašil, ali sem res v stiku z njim, ali s kakim zrcalnim strežnikom.
Koliko vas je, ki kupujete spletno pri Farnellu, in kakše izkušnje imate?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Preprosto. Če si enkrat potrdil certifikat te bo vsakič ko bo drug vprašal. Drugače pa vsakič ko si na secure strani se v naslovu vidi https (rdeč krogec), certifikat pa lahko preveriš desno spodaj (zelen krogec).
Farnell in PayPal sta trenutno edini dve internetni strani, ki imata številko moje kartice.
LpT
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
66.15 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Mar 20, 2009 12:36 pm Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala,
sem ponovil vajo, in potem sem nekako uspel 'spraviti skoz' naročilo, kar mi je potrdil po elektronski pošti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni