|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 2:31 pm Naslov sporočila: MC1741 |
|
|
Bom postavil vprašanje sem, ker drugam ne spada
Ali je možno uničiti opamp MC1741, če v vezavi diferencialnega ojačevalnika zamenjaš + in - vhod? Se pravi, - vhod gre preko upora na maso, + vhod pa preko upora na izhod opampa. Tako kot je na sliki zvezan IC1. Ali nebi v tem primeru le napačno deloval?
Seveda, pravilno bi bilo + vhod preko upora na maso, - vhod pa preko upora na izhod opampa.
Sonda je termočlen, se pravi skoraj neposredna povezava vhodov.
Sprašujem zato, ker sem dva v taki vezavi že uničil, zaloga pa se mi hitro zmanjšuje.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
125.46 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko boš porabil zalogo, pa le izberi kakšen novejši čip. Integrirana serija 741 je prišla v prodajo leta 1968, prej pa je bil enak dizajn z elektronkami.
Z zamenjavo vhodov čipa ne bi smel skuriti
Po moje ga je odnesla statika...
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2009 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Hipotetično odgovarjam sam sebi
Čisto možno je, da ga na tak način uničiš. Ko sem zamenjal vhode, je 741 preživela in še več, dela tisto, zaradi česar sem jo dal notri.
PS: ker jih še nekaj imam, jih bom najprej porabil. Ko jih ne bom imel več, bom pa res mogoče nabavil druge. Je pa res, najraje uporabim te, ali pa 324ko. Pri nekaterih stvareh živim 5 let za leseno žlico.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni