|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2009 11:00 am Naslov sporočila: BSOD zaradi USB-ja? |
|
|
Torej, v neki drugi temi (BSOD ob restartu) sem spraševal za težave okoli BSOD-ja...
zdaj me zanima še nekaj - če mi kdo lahko potrdi (ali bognedaj ovrže )tole čudno stvar - Winsi se ob restartu (ko recimo namestim kaj novega) NOČEJO zagnati, oz. takoj vržejo ven BSOD. ČE pa PC izključim, spet vključim je vse OK. (ta problem je enak kot v prejšnji temi). Ko sem dal v CD pogon UBCD DOS (to je nekakšno diagnostično orodje), mi memtest ni hotel zagnati (restart ). Potem sem (spet) čaral v BIOSU in ugotovil da tega ne dela več če imam funkcijo "Legacy USB support" na Disabled. v tem načinu mi tudi XP-ji ne mečejo več BSOD-ja...
Izgleda da nekaj, kar je na USB; (torej edino eden izmed dveh printerjev ali USB hub) moti zagon XP-jev...vsaj kolikor jaz razumem tale legacy USB support... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2009 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
USB legacy omogoča uporabo USB tipkovnice in miši še preden se računalnik zbudi v oknih. Kaj drugega dvomim. Torej omogoča, da prideš v bios in podobno če nimaš PS2 tipkovnice. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2009 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, trenutno z onemogočenim legacy-em lahko normalno uporabljam oboje. In odkar sem napisal prvi post sem že parkrat restartal brez problema - sem včeraj ponoči na novo dajal sistem gor - prav zaradi tega. Zanimivo pa je da ob namestitvi XP-jev ni začel takoj tega delati...ne vem pa kdaj, lahko da po namestitvi kakšnega driverja---
Se pa spomnim nazaj (ko sem imel še drugo plato itd...) ko sem kopiral podatke na zunanji USB HDD - kakšno minuto je kopiral normalno, potem se je začel ustavljati - po 15-30 sek zmrznil, nato par sekund kopiral, spet zmrznil itd... po dolgem in mučnem trpljenju sem ugotovil da se to dogaja če imam vključen power switch barvnega laserja Konica Minolta - pa ni imelo veze ali je v standby ali aktiven - samo da je bil vključen...in spet ni imelo veze v kateri USB je bil vtaknjen...zdaj ga pač izklapljam, kar je itak zdravo za moj žep
no, lahko še poskusim vključiti USB legacy in izklopiti ta slavni laser, ki mi je že dal par sivih las. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni