|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 4:41 pm Naslov sporočila: Povečanje tokovnih zmogljivosti charge pumpa |
|
|
Imel bom vezje baterijskim Li-Ion/Poly napajanjem. Baterijo bom praznil do 2.6V.
Breme z uCjem in okoliškim vezjem želim napajat s 3.3V, ki naj bo stabilna zaradi mnogih A/D pretvorb. Za breme predvidevam, da bo konstantno porabljalo okrog 200mA toka.
Napajanje torej niha od 2.6V do 3.7V, breme pa zahteva 3.3V in 200mA.
Najprej sem pomislil na charge pump, s katerim bi brez težav dosegel 3.3V, a so ponavadi premalo tokovno zmogljivi. MAX1595 zmore 125mA pri 3.3V. To je tam, tam.
Zanima me, če ima kdo kakšno idejo, kako povečati tokovno zmogljivost charge pumpa? Hitro sem pomislil na "trik" z LDOjem a me je še hitreje minilo, ko sem si narisal vezje.
Če dam dva MAX1595 vzporedno, to sicer reši problem, samo rešitev ni ravno poceni (niti ni elegantna).
Kaj drugega mi še preostane? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napajanje ti bo nihalo navzgor do 4,2V (polni LiIon/Poly člen, 3,7V je nazivna napetost). Druga stvar je, da Litij celice NIKOLI ne prazni pod 3V, na 2,7 jo že krepko poškoduješ!!!
Če ti aplikacija preneha delovati pri 3,3V, je to za baterijo ravno prav, no, do 3V še gre niže pa nikakor!!!.
To ti ne reši problema zagotavljanja stabilnih 3,3V, ti bo pa prihranilo nakup kakšnega akuja, ki bi ga sicer uničil ...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni