www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

voltmeter z displejem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nitroboy
Član
Član

Pridružen-a: Pet 06 Mar 2009 21:50
Aktiv.: 0.28
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:13 pm    Naslov sporočila:  voltmeter z displejem Odgovori s citatom

pozdravljeni
Ali ve kdo mogoče kako se naredi voltmeter z displejm lahko pa je za izmeničen ali pa enosmeren tok je vseeno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recimo tako.

P.S.
Strica gugla vprašaj za DVM schematic.....

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali lahko načrt "vsebuje" mikrokotroler?

Ali moraš to narediti ali rabiš kot končen izdelek? Ker če rabiš za uporabo imaš ena dva primera.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj poštnina v SLO je tudi brezplačna?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misko je napisal/a:
Kaj poštnina v SLO je tudi brezplačna?

Da. Tukaj je še več. Imajo +20V DC, +-20V DC, +500V DC, +-500V DC, +1000V DC ter +- 1000V DC, vse v: rdečih 7seg. številkah, modrih 7seg. številkah ter LCD z modro osvetlitvijo.

ps.: Če kdo nima PayPala, pa bi rad kaj naročil, mi lahko na ZS piše.

Nazadnje urejal/a program_er Sob Mar 21, 2009 10:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ce bi vedo kai to je saj si malo predstavljam meni je bolj glavno da je enostavno za naredit (14 let sem star)
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj zato ti pravim, če ti rabiš izdelek, da si ga kam vgradiš, potewm se ti bolj splača dat tu slabih 10€ za lep moder voltmeter, kot pa da sam nekaj kompliciraš. Razen, če imaš željo po tem, da nekaj narediš sam.

ps.: Tudi jaz sem star 14 let.

nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi rajši naredo sam pa tisti se mi zelo dopade ko je preko računalnika samo program je treba plačat.
Nazaj na vrh
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelava ni tako preprosta, pa tudi stane kar precej več, kot varinte že izdelanega. Moraš poznati osnove elektronike in programiranja, katerih od mikrokrmilnikov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerny je napisal/a:
Izdelava ni tako preprosta, pa tudi stane kar precej več, kot varinte že izdelanega. Moraš poznati osnove elektronike in programiranja, katerih od mikrokrmilnikov.

Z stavkom da moraš poznati programiranja se ne strinjam, ker lahko si le kupiš mikrokontroler, dobiš program z neke spletne strani, kot je na linku v prvem postu ter nato sam narediš PCB oz. ploščo s tiskanim vezjem.

Enostaven V-meter imaš v zbirki projektov od Silvota, le kupi si mikrokontroler ter si sam naredi TIV ter nekomu lahko pošlješ mikrokontroler za s programirat, lahko tudi meni!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni