|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tehnik Neznanec

Pridružen-a: Čet 02 Apr 2009 22:38 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:43 pm Naslov sporočila: sensor za štetje |
|
|
Potrebujem informacijo o proizvajalcu sensorja za štetje. Za nalogo imam narediti napravo, ki šteje majhne elemente ( tablete, kapsule ), ki padajo iz posode. Ko prešteje določeno število, mora zapreti posodo. Kakšen namig za rešitev ?
Hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobne zadeve sem reševal s fotocelicami, ki so imele zelo ozek žarek - celo laserskega majhne moči.
Ni pa vse v senzorju. Treba je tudi zagotoviti mehanske rešitve, da preko žarka komadi padajo/letijo posamično in v razmaku. To pa je v praksi dostikrat veliko težje kot montaža fotocelice in kakšnega števca. V enem primeru (MarjanP ga dobro pozna) sem moral montirati na linijo za izmet in štetje nepravilnih izdelkov celo 3 fotocelice in pnevmatsko zavoro/blokator, da so šli komadi pod glavnimi senzorji res samo po eden z vsaj minimalnim razmikom.
Pa še slika mojega projekta v testni fazi ...
... ki se je kasneje v proizvodnji zelo dobro izkazal in se danes uporablja skoraj po celem svetu v tej industriji ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni