|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 9:08 pm Naslov sporočila: Čiščenje solne kisline |
|
|
Zdravo!
Zanima me kako najbolje očistiti 30% solno kislino (za jedkanje) iz lesene omare in ploščič? Zgodilo pa se je, da se mi je cca 2dl kisline polilo v omari in je vse skupaj začelo zaudarjati po gnilih jajcih. Uničilo mi je prav tako nekaj robe (pastir in nekaj koračnih motorčkov). Sam sem že počistil z vodo in zračim že cel dan. Zanima me, če je še kaj kar lahko storim? _________________ SHAFT - Loved by FEW Hated by MANY Feared by ALL. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kislino nevtraliziraš z bazo.
Baza pa je za take namene recimo soda bikarbona. Obstajajo tudi agresivnejše, a potem si spet na (skoraj) istem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2009 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj ne daš vsako steklenico ki je notri agresivno tekočino daš v plastično vedro ali kaj drugega.Tako ne bo prevrnil ali izlil.In to spraviš v drug prostor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
searider Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.33 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2009 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vedno je dobro pred uporabo oz. nabavo kemikalije prebrat MSDS (Material Safety Data Sheet), kjer piše vse o tisti kemikaliji, tudi kako ravnati v primeru npr. razlitja. Zato poišči na internetu HCL MSDS
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni