www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čiščenje solne kisline

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 9:08 pm    Naslov sporočila:  Čiščenje solne kisline Odgovori s citatom

Zdravo!
Zanima me kako najbolje očistiti 30% solno kislino (za jedkanje) iz lesene omare in ploščič? Zgodilo pa se je, da se mi je cca 2dl kisline polilo v omari in je vse skupaj začelo zaudarjati po gnilih jajcih. Uničilo mi je prav tako nekaj robe (pastir in nekaj koračnih motorčkov). Sam sem že počistil z vodo in zračim že cel dan. Zanima me, če je še kaj kar lahko storim?

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kislino nevtraliziraš z bazo.
Baza pa je za take namene recimo soda bikarbona. Obstajajo tudi agresivnejše, a potem si spet na (skoraj) istem...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj ne daš vsako steklenico ki je notri agresivno tekočino daš v plastično vedro ali kaj drugega.Tako ne bo prevrnil ali izlil.In to spraviš v drug prostor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
searider
Član
Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12
Aktiv.: 0.33
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2009 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno je dobro pred uporabo oz. nabavo kemikalije prebrat MSDS (Material Safety Data Sheet), kjer piše vse o tisti kemikaliji, tudi kako ravnati v primeru npr. razlitja. Zato poišči na internetu HCL MSDS

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni