|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tramsak Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 13:35 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 9:49 am Naslov sporočila: Knjiga elektrotehnika v domači delavnici 2 |
|
|
Kje bi lahko dobil knjigo elektrotehnika v domači delavnici 2 iz druge roke. Ne bi kupil nove, ker je malo predraga.
Se da kupiti kje na internetu ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Na faro.si lahko naročiš. 20€ pa ja ni veliko za knjigo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tramsak Član

|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Sej tudi 20€ ni veliko za berilo pri slovenščini, pa zato še vseeno ne kupim nove. Sigurno ima kdo doma knjigo, ki je ne rabi več in jo bo pripravljen prodati |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Knjiga je človekova največja prijateljica! Prijateljev se pa kar tako ne zavrže!? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tramsak Član

|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja, če bi imel svojo kopijo je sigurno ne bi prodal. S tole temo sem samo preverjal cenejše rešitve problema, vendar sedaj vidim, da mi je naslednja najcenejša varianta fotokopija knjige iz knjižnice ali pa, bog ne daj, nakup nove knjige. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
In koliko te bo stala fotokopija, v obliki raztresenega kupa papirnatih zmazkov namesto lične knjige?
Koliko sploh stane 220 strani fotokopij?
No, pa če se odločiš še za spiralno vezavo v fotokopirnici?
Tvoj čas, ki ga boš zapravljal med dirkanjem v knjižnico, fotokopirnico, na bankomat, ..., ni vreden nič?
Ne rečem če bi spraševal za 1. del, ki je že davno razprodan, ali pa ako bi zadevščina stala pol premoženja, tako pa....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Koliko sploh stane 220 strani fotokopij?
|
Mislim, da je okoli 4 cente in vezava nekje 1,5€. Je pa odvisno tudi kje fotokopiraš. Sicer pa ni primerjave med original in fotokopirano knjigo tudi, če je kopirana pol ceneje. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
To knjigo sem si jaz izposodil v knjižnici že 3x. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Će je original 20€ in dobavljiv, bo kopija, če bo vsaj približna podobna originalu, mnogo dražja. Mogoče niti ne toliko v materialu, kot v porabljenem času.
Če pa dobiš zmazek in papirnato solato, pa je vsakega centa škoda.
Imam pa izkušnje z obema variantama.
Sem šel kopirat in potem vezat knjigo, ki se je ne dobi že več kot 80 let (original sem z veliko prepričevanja dobil na posodo za eno popoldne, tolliko, da sem prekopiral besedilo), ilustracije pa na Project Guttenberg. (tam je kopija knjige v izvirniku).
Rabil sem za darilo. Vse skupaj je zelo dobro uspelo, čeprav sem to počel prvič (na spletu se je našlo dovolj uporabnih informacij, kako izvesti vezavo knjige), toda pobralo je kar nekaj časa.
Material in orodje niti ni bilo nekaj posebnega, papir, PC z OOo, laserski (za besedilo) in ink-jet tiskalnik (za barvne slike), sukanec, šivanka, škarje, ravnilo, olfa nožek, karton, PVA lepilo in še ostale drobnarije, ampak če bi štel še porabljen čas, zadeva ni stala samo 20€, čeprav je bilo vsega skupaj samo 36 strani.
Z drugo varianto pa sem se srečeval v času YU računalniške scene, ko si za pest drobiža, dobil papirnato solato, slabo sfotokopiranih knjig, kjer si samo ugibal ali je obledeti zmazek neka slika ali mogoče celo besedilo ali pa največkrat malo mešano, saj se je na nekaterih mestih poznalo besedilo z druge strani lista.
Direktno proč vržen denar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tramsak Član

|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
No fotokopije niti niso tako slabe. Moj brat na faksu je imel 7-9 prekopiranih knjig na letnik. fotokopije so tako ali tako zastonj, saj je uporabljal od očeta službeni fotokopirec. Edino kar šteje je čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene bi bilo sram razpravljati o fotokopiranju knjige, ki ni za prebrati in odložiti, ampak je priročnik, ki ga vzameš v roke večkrat.
Še posebej bi me bilo sram spraševati na forumu, kjer je avtor tudi eden od članov. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najceneje je še vedno v knjižnici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo je če človek nekaj prišpara. Problem pa nastane takrat, ko začne šparati pri pameti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 4:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobra knjiga je vredna svojega denarja. Piratstvo podpiram samo v primeru, če se dolocene literature ne da dobit drugače. Drugače pa dobro knjigo rade volje kupim in enako svetujem tudi tebi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
tramsak je napisal/a: |
No fotokopije niti niso tako slabe. Moj brat na faksu je imel 7-9 prekopiranih knjig na letnik. fotokopije so tako ali tako zastonj, saj je uporabljal od očeta službeni fotokopirec. Edino kar šteje je čas. |
Vidim, da imate v družini "zanimiv" odnos do tuje lastnine, verjetno po načelu: kar je tvoje je moje, kar je moje te nič ne briga...
Mislim da tole kar kliče po prangerju...
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni