|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zuti Član

Pridružen-a: Tor 01 Feb 2005 23:49 Prispevkov: 65 Aktiv.: 0.27 Kraj: Mb
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 8:46 am Naslov sporočila: Eagle paste-copy |
|
|
A je kdo poskušal kopirati del boarda iz enega projekta v drugi projekt in mu je to seveda tudi uspelo?
Recimo da imam narisan usmernik, ki bi ga lahko koristil v različnik projektih, pa da ga ne rišem vedno znova, bi ga enostavno skopiral, ampak mi to ne rata, ali pa Eagle tega ne omogoča.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
- označiš kar bi rad kopiral
- potem klikneš na ikono škarje in potem se z kazalcem postaviš na želen objekt in enkrat pritisneš desni gumb na miški
- zapreš kar si kopiral in odpreš nov list (board ali schematic)
- klikneš ikono paste
to je to |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zuti Član

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisva se najbolje razumela ULE. Imam shematiko in board npr. usmernik kateri obsega trafo in ostale elemente. Nato naslednjič delam nov projekt npr. kontroler temperature, ki pa tudi potrebuje usmernik. Da ne rišem vsega skupaj ponovno, bi board usmernik skopiral v board kontroler temperature. To mi pa Eagle ne dopušča, ali pa ne znam. Shematika vem da se da kopirati, board pa ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zuti Član

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sory, sem zamrdal sam, ker sem med kopiranjem zapiral projekt.
Hvala za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko-x Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21 Prispevkov: 326 Aktiv.: 1.38 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je v Eaglu možno skopirati celoten board in ga prilepiti poleg obstoječega.
Rad bi sprintal na 1 papir več istih bordov za izdelavo vezja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko-x je napisal/a: |
Je v Eaglu možno skopirati celoten board in ga prilepiti poleg obstoječega.
Rad bi sprintal na 1 papir več istih bordov za izdelavo vezja. |
Lahko!
S tem,da moreš brd in sch datoteki ločiti med seboj,da ne gleda brd po sch shemi. Potem,moraš v brd izbrati vse elemente,pač celotno vezje. Izbereš vezje z all,pritisneš tipko CUT in prilepiš. Upam,da ti bo ratalo. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me, če v eaglu obstaja kakšna možnost v bordu, da kopiram razpored in povezave elementov za del vezja in ga prenesem na ostale dele vezja.
Delam EQ, ki ima 9 filtrov in bi rad, da so vsi elementi filtrov enako razporejeni ter povezani. Do "ročnih del" pa mi ni preveč. _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se skopirati povezave (vezice), ampak mislim da bodo problemi zaradi imen. Pri meni EAGLE doda na koncu kopije dodatno stevilko, torej bos rocno popravljal ime, da se bo ujemalo s shemo in bodo signali povezani, sicer bos dobil ploscico, ki bo izgledala pravilno, ne bo pa prestala DRC. Ce gre za eno (zelo razvejeno) vezico, potem to ni veliko dela, ce jih je pa v vsakem filtru recimo 10, imas pa hitreje pes narejeno.
Ce ti je za DRC vseeno, potem je odgovor bistveno krajsi: da, seveda se da to narediti. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni