www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows xp in nastavitev LAN povezave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.40
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 5:22 pm    Naslov sporočila:  Windows xp in nastavitev LAN povezave Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem!

Kot sem že pretekle dni poročal sem formatiral računalnik, na katerem je bila najprej nalože na vista, sedaj pa sem naložil xp-je. Računalnik je znamke Fujitsu Siemens; model Amilo xa2528. Omrežna povezava je v Visti delovala normalno, prav tako wirless.

Problem se je pojavil sedaj, ko sem naložil xp-je. Nikakor ne moram priti do interneta. Pojavil se mi je isti problem kakor osebi, ki je prav tako spraševala tukaj . Računalnik ima FireWire, zato sumim da je krivo to. Torej bi moral namestiti še gonilnike za mrežno kartico. Potem bi verjetno dobil še eno ikono (Local Aria connection).

Link do driverjev sem dobil, prav tako sem jih downlodal, vendar se pojavi problem, da driverji ob svoji instalaciji potrebujejo internetno povezavo, katere pa na prenosnem računalniku ni.

Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj storiti. Mrežna kartica: 1394 net adapter.

Mogoče kakšna ideja kaj storiti ?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa zelo čudno, da ti gonilnik za mrežni vmesnik zahteva internetno povezavo.
1394 net adapter, ki ga kasneje navajaš, je FireWire vmesnik. Ker se lahko uporablja tudi za mrežne povezave, ga MS pač vrže v rubriko mrežnih vmesnikov.
Zdaj ugibam, da si potegnil gonilnike za omenjen vmesnik in ne za LAN vmensnik (mrežno kartico, po domače).
Pripni nam slikco, kaj pravi Device Manager (upravitelj naprav).

lp, Gašper

P.S.
Še nekaj stvari vidim:
1.) Očitno Fujitsu Siemens noče zagotavljati podpore za XP-je za tvoj model.
2.) Pomagaj si s TEM linkom, pa poročaj.

trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bero je napisal/a:

P.S.
Še nekaj stvari vidim:
1.) Očitno Fujitsu Siemens noče zagotavljati podpore za XP-je za tvoj model.
2.) Pomagaj si s TEM linkom, pa poročaj.

Tudi meni se zdi čudno, da Fujitsu Siemens ne ponuja stvari za xp-je.
V prilogi sta sliki. Hvala za link, bom prečekiral.

network.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  67.65 KB
 Pogledana:  15 krat

network.JPG

device maneger.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  69.01 KB
 Pogledana:  23 krat

device maneger.JPG

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja s tistim 1394 net adapterjem si ne boš mogel pomagati to je Firewire vmesnik.

Manjkajo ti med drugim tudi gonilniki za matično ploščo. Zato imaš toliko neznanih naprav. Če ni gonilnikov za XP bi sam poizkusil z tistimi za visto. Druga varianta je, da poizveš kakšen hardware ima računalnik in dobiš donilnike od kakšnega drugega modela, ki ima isti hardware.

Tudi tako se da Visto prodajat... Rolling Eyes

aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobereš driverje za lan omrežno povezavo za na net pač in jih daš na prenosnik preko USB ključka.

Lp

trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag in Aljazsukljan, hvala vama za mnenja in predloge. Tisti linki so kar pošteno pomagali.

No po parih dneh sem končno stopnico višje. Končno sem uspel najti primeren gonilnik, kateri mi najde mrežno kartico. Sedaj sem tudi že na internetu. Mislim da bo sedaj kar veliko bolje, če pa bo kakšna nejasnost pa bom seveda vprašal Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trobida, če si kupil računalnik v trgovini, si skoraj 1100% moral zraven dobiti CD na katerem imaš vse preostale gonilnike, ki ti še manjkajo za tvoj računalnik.
LP
Boris
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni