www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

counter0 na m32

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.27
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 10:16 am    Naslov sporočila:  counter0 na m32 Odgovori s citatom

lep pozdrav
cel dan se že mučim a mi ne uspe prešteti impulzov z counter0 na avr mega 32
poskušam takole

dim poraba as long
Config Timer0 = Counter , Edge = Falling , Gate = External
Start Counter0
config portd.2 as input
portd.2 = 1
do
Poraba = Poraba + Tcnt0
Tcnt0 = 0
Start Counter0

lcd poraba
loop

kje delam napako?
preizkusil sem že različne načine , brez gate external, namesto tvnt0 timer ali counter0 ... pa ne gre
timer1 imam ze zaseden uporabljam pa tudi urxc interupt za rs232 ce bi to kaj motilo ? vendar ne najdem podatka o tem

Borut
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsem enak problem imaš, kot sem ga imel sam včeraj. Poglej si tole temo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja le da jaz nemorem uporabit interupta ker ga ze imam za nekaj drugega in ce bi se zgodilo da bi ta prišel ravno v času druega bi imel probleme drugje.
rabim samo counter da ga lahko pogledam in dam na 0
impulzi bodo prihakali poretko ampak so pa kratki in če z programom gledam ta pin bom sigurno kaj zgrešil.
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pirpy je napisal/a:
Ja le da jaz nemorem uporabit interupta ker ga ze imam za nekaj drugega in ce bi se zgodilo da bi ta prišel ravno v času druega bi imel probleme drugje.
rabim samo counter da ga lahko pogledam in dam na 0
impulzi bodo prihakali poretko ampak so pa kratki in če z programom gledam ta pin bom sigurno kaj zgrešil.

Če v glavni zanki odstraniš start counter0,ne bo škodilo,ker ga imaš že pognega pred zanko. Potem spremenljivki poraba daj začetno stanje,naprimer 0. Pri izpisu pa napiši rajši takole: LCD poraba;" ",tako ti bojo številke ostale na LCD-ju in ne bojo kar letele po celem LCD-ju.

pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lp
sem preizkusil tudi to vendar brez uspeha counter mi noče štet lcd je bil kar tako zraven figurativno ker podatke v resnici pošiljam pc-ju

Borut
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni