|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.27 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 10:16 am Naslov sporočila: counter0 na m32 |
|
|
lep pozdrav
cel dan se že mučim a mi ne uspe prešteti impulzov z counter0 na avr mega 32
poskušam takole
dim poraba as long
Config Timer0 = Counter , Edge = Falling , Gate = External
Start Counter0
config portd.2 as input
portd.2 = 1
do
Poraba = Poraba + Tcnt0
Tcnt0 = 0
Start Counter0
lcd poraba
loop
kje delam napako?
preizkusil sem že različne načine , brez gate external, namesto tvnt0 timer ali counter0 ... pa ne gre
timer1 imam ze zaseden uporabljam pa tudi urxc interupt za rs232 ce bi to kaj motilo ? vendar ne najdem podatka o tem
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povsem enak problem imaš, kot sem ga imel sam včeraj. Poglej si tole temo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja le da jaz nemorem uporabit interupta ker ga ze imam za nekaj drugega in ce bi se zgodilo da bi ta prišel ravno v času druega bi imel probleme drugje.
rabim samo counter da ga lahko pogledam in dam na 0
impulzi bodo prihakali poretko ampak so pa kratki in če z programom gledam ta pin bom sigurno kaj zgrešil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
pirpy je napisal/a: |
Ja le da jaz nemorem uporabit interupta ker ga ze imam za nekaj drugega in ce bi se zgodilo da bi ta prišel ravno v času druega bi imel probleme drugje.
rabim samo counter da ga lahko pogledam in dam na 0
impulzi bodo prihakali poretko ampak so pa kratki in če z programom gledam ta pin bom sigurno kaj zgrešil. |
Če v glavni zanki odstraniš start counter0,ne bo škodilo,ker ga imaš že pognega pred zanko. Potem spremenljivki poraba daj začetno stanje,naprimer 0. Pri izpisu pa napiši rajši takole: LCD poraba;" ",tako ti bojo številke ostale na LCD-ju in ne bojo kar letele po celem LCD-ju. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
lp
sem preizkusil tudi to vendar brez uspeha counter mi noče štet lcd je bil kar tako zraven figurativno ker podatke v resnici pošiljam pc-ju
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni