|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
veverrca Članica

Pridružen-a: Sob 11 Apr 2009 16:25 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 4:28 pm Naslov sporočila: SMBus controller |
|
|
Živjo. Vprašala bi, zakaj je potreben ta SMBus in če veste kje bi ga lahko dobila, ker po formatiranju in nalaganju driverjev, mi pod Device Manager kaže vprašajček le pri tem. Pri Reinstall Driver mi ni nič zaznalo.
Hvala in LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
V SMBus Controller (= System Management Bus Controller) na osnovni plošči nadzira npr. temperaturo in napetost, to je pa tudi vse. Če nimaš gonilnika za to, ti ne bo računalnik zato nič slabše delal.
Gonilnik lahko poskusiš prenesti od TUKAJ , samo pazi, da ustreza osnovni plošči, ki jo imaš (glej tabelo veznih naborov na omenjeni strani spodaj).
Drugače pa povej, katero osnovno ploščo imaš, pa ti bomo lažje pomagali.
lp, Gašper. _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
veverrca Članica

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
OO da se je našel nekdo, ki bi mi lahko pomagal. Že en teden skačem po vseh računalniških forumih in od nobenega ne duha ne sluha. Ja plošča je od ECS ELITEGROUP > Socket AM2 > RS485M-M
V glavnem iz te internetne strani sem naložila driverje za omenjeno ploščo, vendar bi mogel zraven biti tudi ta SMBus. Mi pa še vedno kaže tam mankajoč driver.
No to me je tudi skrbelo, da ni kakšen pomemben driver, ker ponavadi so mi zmeraj dali glavne ploščke zraven in nisem še ravno vešča v znanju vseh teh driverjev.
Hvala in LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klik (mislim da bo aktualna stevilka 5 na seznamu) ... Naslednjic pa  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
veverrca, ker praviš, da imaš AM2 ploščo, potem pa ignoriraj moj prejšnji post, kjer sem ti dal link na Intel-ovo stran. Nekako se mi je zdela prva možna izbira.
Sicer pa ti je že Sokrat dal pravi link.
lp, Gašper. _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
veverrca Članica

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala fanta. Je delovalo to, kar je Sokrat svetoval.
Sokrat verjemi mi, da sem gledala po internetu, ampak ker se mi je prvič to zgodilo nisem vedela, na kaj moram sploh gledat oziroma pod kaj spada ta driver. Vem za drugič kaj narediti.
Hvala še enkrat in LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni